Elfogták Corrie Sanders gyilkosait

image

A WBO korábbi nehézsúlyú világbajnoka, Corrie Sanders nemrégiben rablótámadás áldozata lett. A támadás során hasba lőtték, amely után kórházba szállították, de a korházi kezelés és a műtét ellenére az egykori bokszvilágbajnok életét vesztette.
Corrie Sanders éppen unokaöccse születésnapját ünnepelte egy étteremben, amikor fegyveres rablók jelentek meg, és lövöldözni kezdtek. Az egykori ökölvívó testével fedezte saját lányát, megvédve őt attól a golyótól, ami a halálát okozta. A 46 Sanderst a pretoriai kórházban kezelték, de életét már nem tudták megmenteni.
A helyi rendőrség közleményében olvasható, hogy három zimbabwei állampolgárt gyanúsítanak a bűncselekmény elkövetésével. A három férfit lakásukon fogták el a rendőrök, és a letartóztatás folyamán lopott telefonokat, autókulcsokat és kézitáskákat is találtak.
A dél-afrikai profi pályafutása során 46 mérkőzéséből 42-t megnyert, ráadásul ebből 31 alkalommal kiütötte ellenfelét. Karrierje során padlóra küldte a világbajnok Carlos De Leónt és Bobby Czyzt is. Négy veresége közül a későbbi világbajnok Hasim Rahman elleni kudarca sokáig emlékezetes mérkőzés marad a boksztörténelemben.
Élete legnagyobb győzelmét 2003 márciusában aratta, amikor is a nála sokkal esélyesebbnek tartott nehézsúlyú világbajnok Vlagyimir Klicsko ellen lépett szorítóba, és a mérkőzésvezető az ukrán negyedik padlófogását követően közbelépett, és véget vetett a találkozónak.
A fiatalabbik Klicsko elleni győzelmet követően 2004-ben az idősebbik ellen is megmérkőzött, de Vitalijjal már nem bírt. Veresége ellenére még ugyanabban az évben Alekszej Varakinnal is a szorítók közé lépett, és el is elintézte őt a második menetben, majd az év végén visszavonult. A dél-afrikai ökölvívás
egyik legnagyobb sztárja volt
.
Sanders két évig bírta a visszafogottabb életet, és 2006-ban visszatért, hogy legyőzze az ausztrál bajnokot, Colin Wilsont, majd fél évre rá a brazil Daniel Bispót. Utolsó mérkőzésén a dél-afrikai nehézsúlyú címért lépett kötelek közé, de Osborne Machimana kiütötte őt.
Posted by | View Post | View Group

Leave a reply