Edzője szerint rossz Pacquiao hozzáállása

image

A világ egyik legjobb profi bokszolójaként számon tartott Manny Pacquiao edzője szerint nem megfelelő védencének a hozzáállása az ökölvíváshoz.

    Freddie Roach erről kevéssel az előtt beszélt, hogy a Fülöp-szigeteki öklöző szombaton megverekszik a mexikói Antonio Margaritóval a WBA (Boksz Világszövetség) jelenleg gazdátlan nagyváltósúlyú vb-övéért. A tréner legfőképpen amiatt panaszkodott keddi nyilatkozatában, hogy Pacquiao a felkészülés hajrájában is inkább mást részesített előnyben: a boksz helyett a politika kötötte le ideje jelentős részét.

    "Csak az utóbbi napokban javult a helyzet azt követően, hogy a saját termemben, a Los Angeles-i Wild Card Gymben készülünk, előtte, amíg a Föülöp-szigeteken dolgoztunk, állandóan idegeskedtem, mert Manny a ring helyett a törvényhozásba szaladgált, ahová odahaza beválasztották. Itt és most már azért nyugodtabb vagyok…"

    Az ellenfél, Margarito edzője ugyanakkor komolytalannak nevezte kollégája aggályoskodását.
    "Freddie Roach a világ legjobb trénere. Kizárt, hogy egy tanítványa, pláne, ha az Manny Pacquiao, ne száz százalékos állapotban, tökéletesen felkészülten lépjen a szorítóba" – jelentette ki Robert Garcia, aki szerint egyáltalán nem szabad komolyan venni a Pacquiao edzőtábor-hanyagoló magatartásáról szóló edzői kifakadást.

    Pacquiao (mérlege 51 győzelem, 3 vereség, 2 döntetlen) és Margarito (38 nyert mérkőzés, 6 vereség) címmeccsét magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezik meg a dallasi Cowboys Stadionban.

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply