Dzsúdós doppingügy – Újabb jótékonysági koncert Ungvári Attiláért

image

 Újabb jótékonysági koncertet tartanak jövő hétfőn a doppingvétség miatt eltiltott dzsúdós, Ungvári Attila javára Cegléden.

    "Korábban bejelentettük, hogy tízmillió forintos nyomravezetői díj üti annak a markát, aki bizonyítékot szolgáltat Attila tisztázására – nyilatkozta szerdán az MTI-nek Ruttner György, az Európa-bajnoki bronzérmes sportoló ügyvédje. – Az összeg felét a ceglédi klub, a város vállalkozói, Bíró Tamás edző és jómagam adtuk össze. A július 7-én tartott első koncertből félmillió forint folyt be, ezt kívánjuk tovább gyarapítani a Még egy dobás Ungváriért című második rendezvénnyel. Azután amennyi végül összejött, felajánljuk a nyomra vezetőnek."
    A jogi képviselő kifejtette, hogy a művelődési ház színháztermében sorra kerülő eseményen ezúttal a Rajkó zenekar, Sasvári Sándor és Mahó Andrea, továbbá Mága Zoltán lép fel. A művészek valamennyien lemondtak tiszteletdíjukról.
    A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) 2013. március 7-ig eltiltotta a 73 kg-os súlycsoportban érdekelt Ungvárit – aki így nem indulhat a londoni olimpián -, mellékbüntetésként pedig törölte a Hungária Kupán kiharcolt első, a párizsi Grand Slam-viadalon elért második és a bakui Vk-n összehozott harmadik helyezését.
    A 22 éves Ungvári Attilának januárban a bakui Világkupán, majd februárban a budapesti – neki aranyérmet hozó – Hungária Kupán adott mintájában találtak doppinglistás anyagokat, de elmondása szerint más valaki szándékosan rakott tiltott szereket italába. Ezért a szövetség feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Amikor kiderült, hogy Ungvári mintáiban doppingszereket találtak, bátyjával, Miklóssal és edzőjükkel, Bíró Tamással együtt önkéntesen hazugságvizsgálatnak vetette alá magát, amely az ártatlanságát támasztotta alá.
    Taraba Sándor, az UTE ugyancsak 73 kg-os versenyzője – akit nem neveztek meg, de több alkalommal körülírtak mint olyat, akinek köze lehet az ügyhöz – ugyancsak poligráfos vizsgálatok eredményeivel kívánta cáfolni az ellene felmerült vádakat. Jogi képviselője májusban felsorolta a két hazugságvizsgálati eljárás során elhangzott, az érintettséget vizsgáló kérdéseket, leszögezve, hogy a 27 éves dzsúdós valamennyire nemmel válaszolt.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..