Derek Chisora elnézést kért viselkedéséért

image

Derek Chisora tiszta szívéből megbánta David Haye elleni, müncheni balhéját. A páros szombat éjszaka, Chisora Vitalij Klicsko ellen elszenvedett veresége után került összetűzésbe egymással.

“Cserbenhagytam a családom, a csapatom, és ami a legrosszabb, szeretett sportágamat is” – áll Chisora közleményében.

A zimbabwei származású sportoló hozzátette: “Minden segítséget megadok az ökölvívó szövetségnek az általuk esetlegesen indítandó nyomozás során.”

A BBC Sportnak hétfőn nyilatkozó német ügyészek állítása szerint mindkét öklözőt olyan vádakkal gyanúsítják, melyek akár börtönbüntetést is vonhatnak maguk után.

Haye-t súlyos testi sértéssel vádolják – ez a bűncselekmény, amennyiben bizonyított, hat hónap és tíz év közötti szabadságvesztéssel sújtandó.

Chisorát veszély okozása mellett szándékos testi sértéssel is vádolják, amely akár öt év börtönbüntetést is vonhat maga után. A 28 éves bokszoló beismerte, viselkedésére nincs mentség.

“Sok dolog történt a színfalak mögött, ami miatt végül túlságosan felkaptam a vizet, ám ennek ellenére a viselkedésemre természetesen nincs kifogás” – mondta a brit, akit Klicsko könnyedén győzött le szombat este.

A profi boksztól korábban visszavonuló Haye, aki aznap este televíziós szakértőként volt jelen, szintén megbánta a történteket.

“Tudom, hogy nem vagyok angyal – sosem félek profi módon összeszólalkozni másokkal, ez által emelve az ökölvívás fényét –, ám a sportban eltöltött 21 évem alatt soha nem voltam részese, de még csak nem is láttam ilyen komoly összetűzést” – mondta Haye.

A volt nehézsúlyú világbajnok még azelőtt hazarepült, hogy a német hatóságok kikérdezhették volna a szombati eseményekről.

Fehér Tamás – OMRUK, Xlsport.hu, Xlfight.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..