David Haye könnyedén védte meg bajnoki címét

haye_xlsport.jpg

David Haye könnyedén megvédte a Boksz Világszövetség (WBA) nehézsúlyú bajnoki címét: a világelső a harmadik menetben kiütötte honfitársát, az egykori olimpiai bajnokot, Audley Harrisont.

A Manchesterben vasárnapra virradóra rendezett összecsapást 12 menetesre tervezték. Az első két menetet óvatos taktikázás jellemezte kevés pontos ütéssel, olyannyira, hogy a bíró a második menetben aktívabb ökölvívásra kérte az ellenfeleket. 

Az erőfelmérő két menet után vége szakadt a puhatolózásnak: a 30 éves címvédő súlyos ütések sorozatát mérte a nála 9 évvel idősebb Harrisonra – egykori edzőpartnerére -, aki kizárólag védekezésre "rendezkedett" be. Harrison már a menet közepén padlóra került, majd  a folytatásban is teljes tehetetlenséget mutatott, s a bíró lefújta a meccset.

Tizenhét év óta most első ízben történt meg az, hogy két brit küzdött meg a WBA nehézsúlyú övéért.

David Haye ezzel másodszor védte meg a Nyikolaj Valujevtől elvett WBA nehézsúlyú bajnoki címet. A bokszrajongók azonban arra várnak, hogy a britek fenegyereke kötélnek álljon a kategória egyik "nagyágyújával", a Klicsko-fivérek valamelyikével.

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply