Csernoviczki Éva és Karakas Hedvig ezüstérmes a düsseldorfi Grand Slam-viadalon

Ragyogó eredményt ért el a düsseldorfi 154 ezer dolláros összdíjazású Grand Slam-viadalon Csernoviczki Éva és Karakas Hedvig: mindkét klasszisunk ezüstérmet szerzett a rangos tornán!


Csernoviczki Éva (balról) a 48 kilogrammosok között lett ezüstérmes


A 48 kilogrammos súlycsoportban az olimpiai és világbajnoki bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok Csernoviczki Éva pazar sorozatot produkált: az Ippon Judo Tatabánya sportolója a francia Mercadier, a holland Gersjes és a mexikói Carrillo ellen is ippongyőzelmet aratott, megérdemelten jutott be a torna fináléjába.

Ott nagy csatát vívott az ukránok Európa-bajnoki címvédőjével, az ukrán Bilodiddel. Az aranypontos küzdelemben végül Bilodid kerekedett felül, így Csernoviczki Csaba lánya-tanítványa a dobogó második fokára állhatott. Csernoviczki Éva – aki immár tizenötödik érmét szerezte a World Judo Tour-sorozatban – az ezüstérem mellé 700 pontot is kap, amivel nagy eséllyel ismét a legjobb tíz között jegyzik majd a világranglistán.


Karakas Hedvig (balról) három év után újra Grand Slam-dobogón


A világbajnoki bronzérmes Karakas Hedvig a román Ohai ellen három intéssel, a bolgár Ilieva ellen aranyponttal, a panamai Roper ellen földharcban elért ipponnal, az orosz Konykina ellen pedig vazarival nyert, s a remek sorozat Grand Slam-finálét ért a BHSE judósa számára.

A döntőben Toncs Péter tanítványa a brit Nekoda Smythe-Davis-szel csapott össze, s egy vazarival hamar előnybe is került. A britek világbajnoki harmadikja néhány másodperccel a küzdelmi idő vége előtt egyenlíteni tudott, így aranypontos hosszabbítás következett. Ez is egyenrangú küzdelmet hozott, amelynek végén Smythe-Davis – megkontrázva Hédi indítását – tudott nyerni.

Karakas Hedvig legutóbb 2015-ben állhatott Grand Slam-dobogón, számára az ezüstérem mellé járó 700 világranglista-pont azt jelenti, hogy visszakerül a legjobb tizenöt közé a rangsorban.

Sajnos a két másik magyar induló számára nem hozott most sikerélményt a düsseldorfi viadal: a budapesti világbajnokságon ötödik helyezett Csoknyai László (81 kg, Atomerőmű SE) ezen a tornán tért vissza a nemzetközi versenysorozatba, de a húsz esztendős brit McWatt már az első összecsapásán feltartóztatta.

Nem járt jobban a világranglista harmadik helyén jegyzett, tavaly három Grand Slam-tornán is dobogós Cirjenics Miklós sem, akit az ukrán Szavickij állított meg már az első körben.

A háromnapos németországi viadalon 65 ország 440 judósa lépett tatamira. Az éremtáblázat élén hatalmas fölénnyel Japán zárt (7 arany, 2 ezüst, 0 bronz), még úgyis, hogy a férfiak nehézsúlyú döntőjében a szabálymódosításoknak megfelelően először mindkét résztvevő megkapta a harmadik intését – ebben a súlycsoportban két ezüst- és két bronzérmet osztottak ki. Az éremtábla második helyén Oroszország (1, 1, 3), a harmadikon pedig Ukrajna (1, 1, 0) zárt. Magyarország a két ezüsttel a nyolcadik helyre futott be.

Forrás: Judoinfo.hu
Eredmények: KLIKK IDE!
Fotó: IJF, Gabriela Sabau

A Csernoviczki Éva és Karakas Hedvig ezüstérmes a düsseldorfi Grand Slam-viadalon bejegyzés először a Magyar Judo Szövetség jelent meg.

Forrás: www.judo.hu – RSS