Cselgáncs-vb – Ungvári is befejezte

image Karakas Hedvig után a másik szerdai magyar, a 73 kilogrammos Ungvári Miklós is befejezte szereplését a Cseljabinszkban zajló, olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

    A vb honlapja szerint az olimpiai ezüstérmes, háromszoros vb-bronzérmes Ungvári – a portugál Jorge Fernandes és a kanadai Alexis Morin-Martel elleni ippongyőzelem után – a nyolcaddöntőben a hazai közönség előtt szereplő Musza Moguskovval találkozott. A kettejük különpárharcában 3-2-re vezető ellenfél, illetve a 33 éves magyar is két-két intést kapott, így jutottak el az aranypontig tartó hosszabbításig. Ebben Ungvári nem járt sikerrel a földharc során, majd a vb-harmadik orosz is indított egy akciót, aztán a bíró váratlanul megintette passzivitásért Ungvárit, ami Moguskov győzelmét jelentette.
    Mivel a háromszoros Európa-bajnok magyar a 16 között kapott ki, lemaradt a vigaszágról, és befejezte szereplését a vb-n.
    A csütörtöki versenynapon az egyformán 81 kg-os Csoknyai László és Krizsán Szabolcs képviseli a magyar színeket Oroszországban.

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply