Cselgáncs Hungária Kupa – Ungvári-döntő lesz (?) 73 kg-ban

image

Elvileg a két Ungvári fivér, Miklós és Attila csap össze a 73 kg-os súlycsoport döntőjében szombaton a 46. cselgáncs férfi Hungária Kupán, amely az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozat budapesti állomása.

    Az ifjabbik testvér, Attila – becenevén Karvaly – az elődöntőben a nemrég két Grand Slam-tornát nyert japán Nakaja Rikivel találkozott, és mivel a rendes mérkőzésidő nem hozott értékelhető akciót, jöhetett az aranypontig tartó hosszabbítás. Ebben két perc elteltével a japán feldöntötte a magyart, mire a bíró vazaarit ítélt, vagyis a riválist hirdette ki győztesnek. A zsűriasztaltól azonban jelezték, hogy a távol-keleti dzsúdós lábra fogott indításkor – ami az utóbbi időben már tilos -, ezért leléptették, vagyis Ungvári nyert. A japánok hosszan reklamáltak, de az ítélet nem módosult, így létrejött a testvércsata a fináléban, amelyre azonban várhatóan nem kerül sor, mivel Miklós csak a fárasztó fogyasztás elkerülése végett indult el 66 helyett 73 kg-ban, így neki nem "kell" a pont, "főállású" 73 kg-os fivérének viszont annál inkább.
    A 66 kg-osoknál a vigaszágon Gorjanácz Zsolt legyőzte brazil riválisát, így az örmény Armen Nazarjannal a bronzéremért küzd majd meg.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..