Cselgáncs Hungária Kupa – Szabó és Joó is ötödik lett

joo_abigel_feherben.jpg

Szabó Franciska és Joó Abigél is ötödik lett vasárnap a Budapesten zajló 45. cselgáncs Hungária Kupán.

    A Leányvár-Egerági Üstökös SE-ben dzsúdózó Szabó – aki az orosz Alina Puhovát és az olasz Marianna Marinoscit győzte le a selejtezőkben, majd hosszabbítás után kikapott a szlovén Vlora Bedzetitől – vigaszági első meccsén két vazaarival verte a francia Cindy Madelrieux-t, a harmadik helyért pedig Tanimoto Ikumival szállt szembe. A japán 1 perc 47 mp elteltével vazaarit érően vitte földre őt, majd rögtön leszorítással folytatta az akciót. A magyar nem tudott kijönni a kemény ölelésből, így meg kellett elégednie az ötödik hellyel.
 A 63 kg-os Szabó Franciska után a 78 kg-os Joó Abigél is ötödik lett vasárnap a Budapesten zajló 45. cselgáncs Hungária Kupán. A KSI versenyzője a bronzcsatában a japán Ikeda Hitomival csapott össze, és alig talált fogást a nála több mint egy fejjel alacsonyabb riválison. Az ázsiai dzsúdós viszont kétszer is jukót dobott a magyaron, majd egy perccel a vége előtt vazaarit érően döntötte fel őt. Az U23-as és junior Európa-bajnok Joó a hajrában már nem tudott újítani, így az ötödik helyen végzett.
    A Csernoviczki Éva, Karakas Hedvig és Mészáros Anett visszalépésével meggyengült magyar válogatott így három ötödik hellyel zárta az OTP Bank-PWS Hungária Kupát.

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply