Cselgáncs Hungária Kupa – Attila nyerte az Ungvárik döntőjét

ungvari_miklos_peking_xlsport.jpg

A fiatalabbik Ungvári fivér, Attila nyerte meg a 73 kg-os súlycsoport döntőjét szombaton a 46. cselgáncs férfi Hungária Kupán, miután bátyja, Miklós sérülésre hivatkozva nem állt ki ellene.

    Attila – becenevén Karvaly – egyedül ment ki a tatamira, míg Miklós a szőnyeg szélén állva jelezte, hogy nem vállalja a mérkőzést.
    A korábban kétszeres győztes idősebbik testvér már a csütörtöki sajtótájékoztatón jelezte, hogy csak a fárasztó fogyasztás elkerülése végett indul el 66 helyett 73 kg-ban, így mivel neki nem "kell" a pont, "főállású" 73 kg-os fivérének viszont annál inkább, nem fog meccselni testvérével.
    "Nem egyszerű érzések vannak bennem – nyilatkozta a győztes Attila az MTI-nek. – Az elődöntő után összedugtuk a fejünket, és megbeszéltük, hogy mit lehetne tenni. A genfi egyezség az lett, hogy Miki sérülésre hivatkozva leadja a mérkőzést nekem."
    Edzőjük, Bíró Tamás annyit mondott a kulisszatitkokról, hogy a finálé előtt egyeztettek az EJU főbírójával, és abban állapodtak meg, hogy a sérülés a legelfogadhatóbb indok.
    Ungvári Attila győzelme 2005 óta az első hazai férfi siker a Hungária Kupán, amelyen a férfi és női eredményeket együtt véve, a szombati volt a 17. magyar elsőség.
    A magyarok tehát egy arany- és egy ezüstéremmel zárták a nyitónapot, vasárnap további 16 hazai dzsúdós lép tatamira a Körcsarnokban.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..