Cselgáncs GP – Bor és Mészáros bronzéremért küzdhet

image

A +100 kilogrammos Bor Barna és a 70 kilóban versenyző Mészáros Anett a bronzéremért küzdhet a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatába tartozó budapesti Grand Prix-n vasárnap este.

    A második napon magyar részről húsz cselgáncsozó – 14 férfi és 6 nő – lépett tatamira a Papp László Sportarénában, de közülük csak ketten lesznek érdekeltek a 17 órakor kezdődő éremcsatákban.
    A vb- és Eb-ezüstérmes Bor kuvaiti és német ellenfél legyőzésével jutott el az elődöntőig, ahol kikapott a japán Odzsitani Takesitől. Az Európa-bajnok és vb-második Mészáros hasonló utat járt be, japán és kubai riválisán túllépve az elődöntőben vereséget szenvedett a spanyol Maria Bernabeutól.
    Utóbbi súlycsoportban Gercsák Szabina hetedik lett, akárcsak a 78 kilósoknál Joó Abigél.
    Helyezetlenül zárt ugyanakkor 81 kilóban Ungvári Attila, Csoknyai László, Krizsán Szabolcs, Köller Milán, a 90 kilogrammos Rábai László, Vér Gábor, Ohát Zalán, Kersics Dávid, a 100 kilósok kategóriájában Cirjenics Miklós, Breitenbach Paul, a +100 kilóban Kerstner Róbert, Péntek Zoltán, Urbán Gergő, valamint a nőknél a 70 kilogrammos súlycsoportban Gyulai Réka, Lőrinc Renáta, 78 kilóban pedig Salánki Evelin.  
    A GP-n 72 ország 512 versenyzője indult, a hazai válogatott 44 főből – 26 férfiból és 18 nőből – állt, súlycsoportonként négy cselgáncsozó képviselhette Magyarországot.
    A Papp László Sportarénában öt olimpiai, tíz világ- és 60 Európa-bajnok – köztük Ungvári Miklós, Csernoviczki Éva és Joó Abigél – lépett tatamira a verseny két napján.

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .