Cselgáncs Eb – Vlagyimir Putyin a csarnokban

1_cselgancs.jpg

Szigorú biztonságiak közepette érkezett meg a bécsi cselgáncs Európa-bajnokság helyszínére szombaton Vlagyimir Putyin orosz kormányfő.

    A kontinenstornának otthont adó Ferry Dusika Sportcsarnokot és környékét elözönlötték a fülhallgatós-napszemüveges-öltönyös biztonságiak, minden sarkon, kanyarban posztolt egy őr, hogy a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) tiszteletbeli elnökének épségére vigyázzon. Az aréna bejáratához vezető úton tíz rendőrségi mikrobusz állt, a belépőket pedig – beleértve a nézőket, versenyzőket, edzőket és sajtósokat – kordonok segítségével összesűrítették, majd egyesével átvizsgálták, megmotozták.
    A nemrég dzsúdós tankönyvet megjelentetett Putyin 17:15-kor érkezett meg a létesítménybe, és helyet foglalt a dísztribünön az IJF-vezetők – köztük Marius L. Vizer IJF-elnök – és Szergej Szolovejcsik, az európai szövetség elnöke, valamint ifjú orosz dzsúdósok között. A másik oldalon lévő VIP-lelátón ült a 150-szeres német válogatott Lothar Mattha:us, a magyar labdarúgó nemzeti csapat volt szövetségi kapitánya és Ilie Nastase, a két Grand Slam-tornán diadalmaskodott román teniszlegenda is.

Leave a reply