Cselgáncs Eb – Gyors magyar búcsú a csapatversenyben

1_cselgancs.jpg

A címvédő magyar férfi válogatott az első fordulóban kikapott a lengyelektől, ezzel búcsúzott a bécsi cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi csapatversenyében.

    A 13 együttest számláló mezőnyben Bíró Tamás szakágvezető-helyettes legénysége 3-2-re kapott ki, felettébb különös módon. Az öt súlycsoportban (66, 73, 81, 90, +90) ugyanis az öt lengyel ellen csak négy magyar állt ki, mivel a nehézsúlyban nem akadt induló, így eleve 0-1-es hátrányról kezdődött a párharc. A maradék négy mérkőzés 2-2-es döntetlennel zárult, miután Herédi Ákos (73) és Csoknyai László (81) nyert, Gorjanácz Zsolt (66) és Ledényi Levente (90) viszont kikapott.
    "Az egyéniben látott kimerítő menetelésük alapján az Ungvári-fivérek, Miklós és Attila most nem jöttek szóba, Bor Barnának pedig öt meccse volt tegnap" – kezdte értékelését az MTI-nek Bíró Tamás. "A klubvezetők úgy határoztak, hogy menedzselési szándékkal kapjon bizonyítási lehetőséget a második vonal, csakhogy a trénerek közül volt, aki el se jött a versenyzőjével Bécsbe, más pedig nem emelte fel a telefont, hogy szóljon, a tanítványa egy hete sérült. Így Farkas Bálint csak ma reggel jelezte, hogy nem tudja vállalni a szereplést. Ha viszont kimegy a tatamira, és ott közli, hogy nem áll ki, akkor a szabályok értelmében az egész csapatot leléptetik. A többiek amúgy 75 százalékban jó teljesítményt nyújtottak, ezzel együtt úgy érzem, jobb lett volna, ha el sem indulnunk."
    A nőknél eleve nem volt magyar érdekeltség az Eb zárónapján.

Leave a reply