Cselgáncs Eb – Bor nyert, Hadfi és Ledényi kiesett

1_cselgancs.jpg

Bor Barna győzelemmel kezdett, Hadfi Dániel és Ledényi Levente viszont egy vereséggel búcsúzott a bécsi cselgáncs Európa-bajnokság szombati versenynapján.

    A +100 kg-os Bor a szlovén Matjaz Ceraj ellen lépett először tatamira, akit kisvártatva kétszer is intettek passzivitásért, majd a paksi "nehézfiú" két perc elteltével vazaarit érő válldobást mutatott be rajta. A magyar két figyelmeztetését követően megismétlődött a jelenet, s az újabb vazaari már ippongyőzelmet ért. Bor a folytatásban a hazai közönség előtt szereplő Rupert Riess-szel találkozik.
    A 100 kg-osok között 2007-ben Európa-bajnok és vb-harmadik, egy évvel korábban pedig Eb-ezüstérmes Hadfi első meccsén a litván Egidius Zilinskasszal került szembe, akin nem tudott értékelhető akciót bemutatni, s végül vazaarival kikapott. Mivel csak a negyeddöntő vesztesei jutnak vigaszágra, a Honvéd dzsúdósa búcsúzott a kontinenstornától.
    "Daninak nagyon nem tett jót a szabályváltás, neki a lábfelszedés volt az alaptechnikája, ám amióta betiltották a lábhoz nyúlást, szinte újra kell tanulnia a dzsúdót – nyilatkozta az MTI-nek a nézőtéren helyet foglaló Kovács Antal, a sportág egyetlen magyar olimpiai bajnoka. – Nagyon bízom benne, hogy ráérez az új stílusra, és ott lesz a londoni olimpián."
    A 30 évesen első egyéni Eb-jén részt vevő Ledényi (90 kg) mindössze 22 mp-cet töltött a szőnyegen, akkor ippont érő combdobást hajtott végre rajta a grúz Varlam Liparteliani.
    A későbbiekben még Joó Abigél (78) lép tatamira az osztrák fővárosban.

Leave a reply