Cselgáncs Budapest GP – Befejezték a férfiak

image Az olimpiai harmadik, kétszeres Európa-bajnok Csernoviczki Éva könnyed sikerével bejutott a negyeddöntőbe a Papp László Arénában zajló Budapest Grand Prix nyitónapján.

    A tatabányaiak 48 kilós versenyzője alig fél perc alatt ippont dobott a bolgár Boriszlava Damjanován, s a nyolc között japán rivális vár rá. Súlycsoporttársa, a paksi Pupp Réka – a világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa – ugyanakkor kikapott a 16 között.
    Az 52 kilós hölgyeknél Maros Barbara második sikerével negyeddöntős, Balogh Daniella viszont nem jutott be a nyolc közé. Egy súlycsoporttal feljebb (57) a világ- és Európa-bajnoki harmadik Karakas Hedvig ippongyőzelemmel kezdett a 16 között, míg a nyitónap legnagyobb női kategóriájában, a 63 kilósoknál Gercsák Szabina és Polyák Krisztina búcsúzott, Szabó Franciska és Baczkó Bernadett viszont sikerével bejutott a 16 közé. Jelenleg tehát öt magyarért szoríthat még a közönség.
    Férfi részről a hírmondónak maradt, 73 kilogrammos Pál Gyula balszerencséjére az olimpiai címvédő Lasa Savdatuasvilivel találkozott a 16 között. A Honvéd versenyzője derekasan végigküzdötte az öt percet, és végül csak jukóval kapott ki a grúz klasszistól, aki Ungvári Miklóst verte meg a 2012-es londoni döntőben. Pál búcsújával a magyar férfiak befejezték szombati szereplésüket a Papp László Arénában.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..