Cleverly a visszavonulást fontolgatja

A WBO félnehézsúlyú világbajnoki címét eddig birtokló Nathan Cleverly szombaton kiütéses vereséget szenvedett Szergej Kovaljov ellen. A walesi ökölvívó a világbajnoki cím elvesztését és első vereségét követően pihenőre készül.

A hétvégi találkozót jobban kezdte a címvédő, aki az első két menetben gyorsaságával és egyeneseivel próbált meglepetést okozni nem éppen sebességéről híres orosz ellenfelének. Cleverly taktikája működött is egy ideig, de „komoly kárt” nem tudott tenni Kovaljovban, akinek mindössze annyi baja volt, hogy jobb szeménél felszakadt a bőr.

A következő etapban már más volt a helyzet, az orosz megunta Cleverly stílusát, és félelmetes ütőerejét bizonyítva kétszer is úgy találta el a címvédőt, hogy Terry O’Connor vezetőbírónak két alkalommal is rá kellett számolnia a walesire.

A negyedik menetben aztán már nem menekülhetett végzete elől a címvédő, akit újabb padlófogását követően leléptetett a bíró. A 26 esztendős ökölvívó igencsak rosszul viselte profi pályafutásának első vereségét, így most pihenőre vonulva a visszavonulást fontolgatja.

„Rövid időn belül két mérkőzésem is volt, így igen régen akadt már alkalmam pihenni. Egy ideig biztosan normális életet szeretnék, és jó volna egy kis időt a családommal és a barátaimmal eltölteni. Szeretnék elmenni nyaralni valahová, és egészségtelen kaját enni.”

Kézis, kosaras és focis Magyar Kupa előzetesek is elérhetőek a linkre kattintva.

„A pihenő alatt kiderül, hogy mit szeretnék. Maradok-e középsúlyban? Visszatérek-e egyáltalán, vagy valahogy máshogy képzelem el az életemet? Meglátjuk, hogy a szünet alatt mennyire hiányzik a boksz, és mit súgnak majd ösztöneim.”

Cleverly pihenési igényét követően ejtett pár szót az orosz elleni ringbeli „élményeiről” is.

„Azt hiszem, hogy az eddigi mérlegét nézve nem ért meglepetésként, hogy ekkorákat üt, viszont a szorítók között úgy éreztem mintha egy kalapáccsal ütnének. Nem gyors bokszoló, de jól időzített, és a megfelelő távolságot kialakítva pontosan ütött.”

Az újdonsült WBO félnehézsúlyú világbajnok orosznak egyébként ez volt profi pályafutása 22. győzelme, amelyből 20 alkalommal kiütéssel nyert. Az Egyesült Államokban élő ökölvívó bombasztikus ütőerejével és az HBO-val a háta mögött komoly mérkőzések elé néz.

Az élő fogadás szolgáltatásának segítségével a bet365-ön akár a küzdősportokra is fogadhat élőben.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .