Chisora az utóbbi évek legfurcsább körülményei között nyert

A korábbi világbajnoki kihívó, Dereck Chisora szombat este nyerni tudott a mindeddig veretlen amerikai Malik Scott ellen a Wembley Arénában, megszerezve ezzel a WBO betöltetlen nehézsúlyú nemzetközi bajnoki címét.

A brit ökölvívó stílusához méltóan erősen kezdte meg a találkozót, míg az amerikai öklöző inkább gyors lábmunkával, sokat mozogva próbálta kihasználni a 29 esztendős bokszoló hibáit.

Chisora csak a mérkőzés legelején tudott kezdeményezni, de az első három menetet követően egyértelműen Scott volt a jobb. A philadelphiai bokszoló hosszú karjaival remekül dolgozott, és szemmel láthatóan frissebben mozgott, mint az őt szinte csak kergető Chisora.

Az ötödik menetben a brit pár szép kombinációval ledolgozott valamennyit hátrányából, de még mindig az amerikai állt jobban. A hatodik, egyben utolsó menetben aztán bekövetkezett az, amit biztosan sokáig emlegetnek majd a boksz kedvelői.

Ha szereti a kosárlabdát, a bet365 kosárlabda akciók segítségével akár többszörösét is visszanyerheti a feltett pénzének.

Chisora először a kötelekhez terelte Scottot, majd egy jobbossal a padlóra küldte őt. Phil Edwards vezetőbíró ekkor természetesen közbelépett, és rászámolt a féltérdre ereszkedő, tisztának tűnő tekintettel „megpihenő” amerikaira, aki csak idejét kihasználva, a kilencedik szám elhangzásánál felállt, de a vezetőbíró (kilenc után) nagy meglepetésre leléptette őt.

Az addig veretlen bokszoló megrökönyödve fogadta a bíró megkérdőjelezhető döntését, mondván ő a kilenc elhangzásakor felállt, de ekkor már késő volt, hiszen a Phil Edwards Chisorának ítélte a mérkőzést.

„Dereck bevitt egy ütést, ami elég jó volt ahhoz, hogy térdre ereszkedjek, de simán folytatni tudtam volna. Adtam magamnak nyolc másodperc pihenőt, és kilencre felálltam, de a bíró ennek ellenére leléptetett engem.”

A brit ökölvívó, aki legutóbbi hat mérkőzéséből négy alkalommal is vesztesen hagyta el a szorítót, mit sem törődött az amerikai kifogásaival, és mostani győzelmét követően már arról nyilatkozott, hogy szeretne megmérkőzni Vitalij Klicskóval.

„A mérkőzés előtti este nagyon izgultam, hiszen egyszerűen nem engedhettem meg magamnak, hogy kikapjak Scott ellen. Tudtam azonban, hogy ha rendesen eltalálom, akkor a földre kerül, és így is lett. Szeretnék visszamenni Németországba, és a kötelek közé lépni Vitalij ellen.”

Az élő fogadás segítségével a bet365-ön akár az esemény alatt is megrakhatja tétjeit.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..