Campbell profi pályafutásba kezd

szurkexlfightA londoni olimpián az 56 kilogrammos bokszolók döntőjében diadalmaskodó Luke Campbell megelégelte az amatőr pályafutását, és profi karrierbe kezd. Debütálását egy a szülővárosában, az angliai Hullban rendezendő szabadtéri show keretein belül júliusra tervezi.

Campbell aláírását sokan szerették volna látni a neki felajánlott szerződések alján, de az olimpiai győztes ökölvívó végül a Matchroom Sport istálló ajánlata mellett döntött, így a júliusi eseményt Eddie Hearn rendezi.

A promóter rendelkezésére a Hull City és a Hull FC otthonául szolgáló Kingston Communications stadion, vagy a Hull Kingston Rovers stadionja, a Craven Park állhat majd.

A bokszoló elmondta, hogy az olimpián elért siker ugródeszka volt számára, és hogy nagyon várja már az elkövetkezendő időszakot.

„Amatőrként minden tőlem telhetőt megtettem, és minden egyes mérkőzésre úgy tekintettem, mint amolyan lépcsőfokra a profi pályafutás felé. Gyerekként mindig is arról álmodtam, hogy egyszer majd én leszek a világ legjobb profi ökölvívója. Tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű, de mindent elkövetek majd az álmaim megvalósításának érdekében.”

„Az Oroszországban, Németországban és az olimpián megszerzett tapasztalatok biztosan nagyon sokat segítenek majd. Londonban új élménnyel gazdagodtam, amikor 10 ezer ember szurkolását hallgatva léphettem a szorítók közé.”

Az öklöző azt is elmondta, hogy a szurkolók mindig is sokat jelentettek számára, és arról is beszélt, hogy örül az egyedi bemutatkozás lehetőségének.

„A KC stadionban vagy a Craven Parkban is számítok a szurkolók segítségére, akik eddig is nagyon sokat segítettek nekem. Ez egy különleges alkalom, hiszen profi karrierjét még senki sem kezdte szabadtéren, így a debütálásom jót tesz majd a város hírnevének is. Bárhol rendezzük meg, én keményen készülök, hogy aztán a legjobb formámat mutathassam.”

Campbell a londoni olimpia óta nem lépett a szorítók közé, de ismeretsége ettől függetlenül nagyságrendekkel nőtt, miután harmadik helyen végzett az egyik országos csatorna jégtáncos tévéshowjában.

„Az olimpiai döntőben könnyedén nyert. Aztán itt van a jégtánc, ami miatt nem csak Hullban ismerik a nevét, hanem gyakorlatilag országos hírnevet szerzett magának. Ennyire közismert bokszolót Ricky Hatton óta nem láttam” – mondta az öklöző újdonsült promótere, Eddie Hearn.

A legjobb ökölvívás fogadási hírek a bet365-ön érhetőek el, míg a magyar ökölvívás legfontosabb történéseiről az Xlfighton értesül a leghamarabb.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..