Budapesti K-1-es gála, boksszal vegyítve

k1_lead.JPG

A küzdősportok egyik legnépszerűbbike, a K-1 számos jeles képviselőjének részvételével rendezik meg szombat 18 órától a hagyományos gálát a Papp László Budapest Sportarénában, ahol a fő attrakció a ColliZion K-1 MAX európai döntő és a magyar-olasz válogatott összecsapás lesz.

    Katona Attila, a K-1 hivatalos magyarországi képviselője, az ESPU Hungary vezetője az eseményt felvezető keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a hazai és nemzetközi elit kiválóságai, az ütések és rúgások nagymesterei között fellép féltucat K-1-es harcos is, köztük két világklasszis, a francia Freddy Kemayo és a román Catalin Morosanu.
    A nemzetek közötti K-1-es csapatmérkőzésen éles csatára van kilátás az évtizedek óta a világ élvonalába tartozó hazai együttes és az itáliai vendégek között. A magyar együttest Görbics Gábor (63,5 kg), Oli Márk (67 kg), Józsa Ádám (71 kg), Busai Gergely (81 kg) és Zentai Máté (91 kg) alkotja. A csapatok öt súlycsoportban, 3×2 perces mérkőzéseken, védőfelszerelés nélkül mérik össze tudásukat.
    A "maxosok", vagyis a 70 kg alatti harcosok fináléjában a horvát Frane Radnic, a román Mihai Barbu és a francia Philippe Salmon mellett indul Vörös Roland is, aki a honi thai-boksz élő legendájának, Rehák Györgynek a tanítványa. Vörös Salmonnal kezd a kvartettben. A meccseket hárommenetesre írták ki.
    Szerepel a programban a -kiskesztyűs öldöklőknek- kitalált, a földharcot is megengedő MMA, valamint profiboksz-derbi is. A birkózóként szabadfogású világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Aubéli Ottó második fellépésén szerepel a K-1 MMA superfightban, s az ökölvívóprogramban lesz látható a hazai -Tornádó-, vagyis Kótai Mihály, aki amatőrként Eb-bronzig vitte, a profik táborában pedig még feljebb jutott: a WBF szervezet nagyváltósúlyú világbajnoki címét is megszerezte. A kitűnő bunyós – akinek mérlege a hivatásosok között  35 győzelem, 3 vereség, 1 döntetlen – karrierje újjáépítésén fáradozik, s a tavaly júliusi visszatérése óta vívott mindhárom mérkőzését megnyerte. E szériát akarja most folytatni az osztrák Thomas Hengstbergerrel szemben.
    A magyar öklözővel kapcsolatban említette a korábban a hivatásosok táborában világbajnok, amatőrként olimpiát is nyert Kovács István azt a fura érdekességet, hogy profi bokszolóként egy évtized után Kótai a legelső, aki a Papp Lászlóról, a sportág egyetemes nagyságáról elnevezett sportarénában fellép.
    A sorrendben 12. ilyen budapesti küzdősportos eseménynek is lesz kiemelkedő díszvendége, jelesül az a holland Remy Bonjasky, aki a K-1 háromszoros világbajnoka, s legutóbb 2008-ban jutott a csúcsra a modernkori gladiátorok csúcsvetélkedésében.

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply