Bronzérmes lett a hegyvidéki kempós csapat a szegedi Délvidék Kupán

image Nemrég alakult, mégis egyre sikeresebb a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia Kempo Szakosztálya. Lacza Ádám Illés tanítványai huszonkettőből a harmadik legjobb csapatként zártak a hétvégén, Szegeden rendezett nemzetközi viadalon.

7 arany és 5 ezüstérmes helyet szereztek meg a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia kempósai a jubileumi, X. Délvidék Kupa Nyílt Nemzetközi Kempo Bajnokságon, az elmúlt hétvégén. A kétnapos szegedi versenyen élete első meccs, illetve tornagyőzelmének örülhetett Di Gennaro Plósz Kinga, aki többek között aranyponttal múlt felül egy 4. danos, feketeöves mestert. “Az elején nagyon izgultam, mert ez volt életem első versenye, de igyekeztem mindenben úgy tenni, ahogy az edzőm kérte tőlem. Szerencsére meglett az eredménye, szóval most nagyon boldog vagyok!” árulta el élete első aranyérme megszerzése után a 17 esztendős Plósz Kinga.
Az akadémia legeredményesebb sportolója Lacza Ábel lett. A magyar válogatott kempós három kategóriában (light és semi contact, chikara kurabe) örülhetett a legelőkelőbb pozíciónak. Megyeri Szabina chikara kurabe versenyszámban arany, semi és light contact kategóriákban pedig ezüstérmet szerzett. Megyeri Benjámin semiben első, light contactban második lett.
Muzsai Huba chikara kurabe szabályrendszerben nyert aranyérmet. Tóth Miskey Rita két második hellyel (light és semi contact) zárta a versenyt. Az egyéni eredmények alapján az összetett csapatrangsorban, a huszonkét induló klub közül harmadik lett a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia Szegeden, mely a rövid múltú kempo szakosztály eddigi legjobb eredményének számít.

Leave a reply