Bronzérmes Kárpáti Emese a győri U23-as Európa-bajnokságon

Kárpáti Emese szerezte a magyar válogatott harmadik érmét a győri U23-as Judo Európa-bajnokságon, a bronzérem mellé Szigetvári Mercédesz révén jutott egy ötödik helyezés is a mieinknek.

Kárpáti Emese (kékben) szerezte meg a harmadik magyar érmet Győrben

A nehézsúlyú hölgyek között nem kezdődött jól számunkra a verseny, hiszen mindkét magyar induló vereséget szenvedett az első összecsapásán: Szigetvári Mercédesz az aranypontos hosszabbításban végül intéssel maradt alul az olasz Gerivel szemben, Kárpáti Emese pedig küzdelmes összecsapáson vazarival kapott ki az izraeli Hershkótól.

Mégis mindketten eljutottak a bronzmérkőzésig, igaz, ehhez az is kellett, hogy Szigetvári Mercédesz ellenfele, a horvát Vukovic sérülés miatt visszalépett. Kárpáti Emese vazarival vezetett az osztrák Höllwart ellen, aki végül a harmadik intését is megkapta, így nem ment végig az összecsapás.

Szigetvári Mercédesz (fehérben) az ötödik helyen zárt

A délutáni programban egyszerre lépett tatamira a két magyar judós. A Mogyi-Bajai JC junior Európa-bajnoka, Szigetvári Mercédesz kapott lehetőséget arra, hogy visszavágjon Hershkónak Kárpáti Emese legyőzéséért, a KSI SE judósa pedig a horvát Radic-csal csaportt össze.

Kárpáti Emese hamar döntésre vitte a dolgot, előbb egy vazariért eldobta a horvát lányt, majd földharcban az ippont is kicsikarta, így megérdemelten állhatott fel a dobogó harmadik fokára, megszerezve a magyar válogatott harmadik érmét.

Kárpáti Emese (jobbról) a dobogón

Mercinek sajnos nem sikerült ugyanez. A másik bronzmeccsen a négy perces küzdelem csupán egy intést hozott, azt az izraeli lány kapta, a bajai judós láthatóan aktívabb volt. A hosszabbításban aztán Hershko tudta eldobni ellenfelét, ezzel Szigetvári Mercédesz az ötödik helyen végzett.

Tóth Apor (kékben) jól harcolt az Európa-bajnokságon

A férfiaknál Tóth Apor tudott meccset nyerni, a Miskolci VSC junior Európa-bajnoki bronzérmese jól harcolt ezen a napon, a nyitómérkőzésén leszorítással győzte le olasz riválisát. A legjobb nyolc közé jutásért a britek junior Eb-harmadikjával, Jamal Petgrave-vel vívott ki-ki meccset, a hosszabbításban végül a brit tudta a maga javára billenteni a mérleg nyelvét, Tóth Apor nem folytathatta a küzdelmet.

A nap többi magyar indulójának sajnos csak korai búcsú jutott, a 90 kilogrammos Veres Márton kiélezett csatában maradt alul a lett Dudával szemben, Árvai Péter (100 kg, Ceglédi VSE) a lengyel Szczurowskitól, klubtársa, az ifjúsági olimpián bronzérmes Vég Zsombor (100 kg, Ceglédi VSE) az ugyancsak lengyel Lyszenkótól, a nehézsúlyú Waczulik Richárd (UTE) a szerb Culumtól, a 78 kilogrammos Tóth Fanni (KSI SE) pedig a koszovói Kukától szemvedett ipponos vereséget, s így valamennyien helyezetlenül zárták a hazai rendezésű U23-as Európa-bajnokságot.


Orosz diadal Győrben

A kontinensbajnokság legeredményesebb küldöttsége az oroszoké lett, amely három arany-, két ezüst- és négy bronzéremmel zárt az éremtáblázat első helyén, megelőzve a két aranyérmet is megszerző Koszovót és a harmadik helyezett Grúziát (1, 2, 2). Magyarország egy ezüst- és két bronzéremmel a tizenharmadik helyen végzett. A győri Európa-bajnokságon harminchét ország 296 judósa lépett tatamira. A következő U23-as Európa-bajnokságot 2019-ben Oroszországban, Udmurtföld fővárosában, Iszevszkben rendezik meg.


Az Európai Judo Szövetség zászlaja Iszevszkbe utazik 

Forrás: Judoinfo
Fotó MJSZ, Horváth György
Eredmények: KLIKK IDE!

A Bronzérmes Kárpáti Emese a győri U23-as Európa-bajnokságon bejegyzés először a Magyar Judo Szövetség jelent meg.

Forrás: www.judo.hu – RSS