Broner váltósúlyú világbajnok

bronerAdrien Broner két súlycsoportot feljebb lépve, megosztott pontozással nyert a Bokszvilágszövetség (WBA) váltósúlyú világbajnoki címét birtokló Paul Malignaggi ellen megrendezett mérkőzésen.

A találkozót megelőző interjúk alkalmával gyakran minősíthetetlen és trágár jelzővel illették egymást a felek, de a nyilatkozatháború végeztével jó mérkőzést láthattak a nézők. A találkozó elején jobban bokszolt a címvédő, de a 23 esztendős kihívó jól állta az ütéseket. Malignaggi kezdeti lendülete a mérkőzés közepére alábbhagyott, így Broner egyre jobban és pontosabban öklözve átvette a vezetést, és végül megosztott pontozással nyerni tudott.

A találkozó végén az egyik pontozó 115-113-mal a címvédőnek adta a mérkőzést, míg a másik két bíró 117-111, 115-113 arányban a veretlen amerikai kihívót látta jobbnak. A két súlycsoportot feljebb lépő ökölvívó tíz menetnél többet még sohasem bokszolt, de így is nyerni tudott a 32 esztendős Malignaggi ellen. Broner a találkozót követően láthatóan elégedett volt teljesítményével.

Labdarúgás fogadás a linkre kattintva érhető el, míg a legfrissebb sporthíreket az Xlsport.hu-n találja.

„Hatalmas eredmény ez a számomra. Mondjon még valakit, aki ugyanezt meg tudja csinálni utánam. Paulie pontosan úgy bokszolt, ahogyan azt vártam. Amikor megérezte, hogy erősebb vagyok nála, már érezte a vesztét” – mondta. „Nem is kellett használnom a lábmunkámat, hiszen Malignaggi szinte végig menekült előlem, így nekem annyi volt a dolgom, hogy elvágjam a menekülő útvonalakat, és üssem őt. Nem is igazán tudott megütni engem, szinte végig csak árnyékbokszolt.”

Malignaggi, aki egy éven keresztül birtokolhatta a váltósúlyú világbajnoki címet, Bronerrel ellentétben igencsak meglepődött a pontozóbírók döntésén, és csalódott volt az ítélet hallatán.

„Szégyenteljes döntést hoztak a bírók” – panaszkodott. „Ez egy szoros küzdelem volt, ami bármelyik fél javára eldőlhetett volna. Broner szerintem ma este nem bokszolt elég jól ahhoz, hogy elvegye a címet egy címvédőtől. Nem mondom, hogy le lettek fizetve a bírók, de ebből a döntésből is látszik, hogy a politikailag jobb kapcsolatokkal rendelkező öklözők megnyerik az ilyen meccseket.”

Amerikai sport akciók a bet365 hivatkozására kattintva érhetőek el.

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .