Bocskai emlékverseny – Varga Miklós és Bacskai Balázs győzött

bocskai1.jpg

A 60 kg-os Varga Miklós és a 69 kg-os kategóriában szereplő Bacskai Balázs győzött, míg Lakatos István (48 kg) és Kalucza Norbert (51 kg) a döntőben kikapott, így ezüstérmes lett az 54. Bocskai István nemzetközi ökölvívótornán, Debrecenben.

    A szombati finálékat ünnepélyes keretek között nyitotta meg Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és Csötönyi Sándor, a magyar sportági szövetség elnöke, s mindketten elégedetten állapíthatták meg, hogy megtelt az Oláh Gábor utcai csarnok.
    A négy magyar finalista közül a program nyitómeccsét vívta a fiatal Lakatos István, akire nem kisebb feladat várt, mint a 2006-os Európa-bajnok orosz David Ajrapetyjan elleni helytállás. A mérkőzésen a kecskeméti tehetség megfelelt az elvárásoknak, az első két menetben nagyon bátran, kiválóan harcolt, a harmadikban azonban egy kicsit "elfogyott", így az orosz biztosan, 6-3-ra nyert.
    Rögtön ezt követően jött a hazai kedvenc, Kalucza Norbert, akire szintén nagyon nehéz feladat várt, a kubai Orlandi Regalado Ajete személyében. A debreceniek olimpikonja az első másfél percben nem mozgott igazán jól, sokszor a levegőt ütötte, az első menet felétől azonban egyre koncentráltabb és keményebb ökölvívást mutatott be, majd a második menetben is nagyon jól teljesített, s szemre jobbnak is tűnt karibi riválisánál. Az utolsó három percben hősies boksz folyt a ringbe, mindkét versenyző kiadta összes tartalékát, és az utolsó gongszónál 7-7-et mutatott az eredményjelző. A győzelem végül a kubaié lett, segédpontokkal.
    "Az első két menetben jobb voltam, s ugyan a végére elfáradtam, úgy érzem, én voltam a jobb" – mondta szomorúan Kalucza.
    Két magyarmentes finálé után Varga Miklóst szólították a ringbe, akitől mindenki az első magyar aranyérmet várta. A hajdúsámsoniak Eb-harmadikja nem is okozott csalódást, s még úgy is szép boksszal, fölényes pontozással nyert (10-3), hogy sérült kézzel küzdött.
    Vargáék után a 64 kiló jött, és megszületett a torna legnagyobb meglepetése, miután a kubai világbajnok, Roniel Iglesias Sotolongo kikapott a francia Samir Machrouh-tól.
    A csarnokban mindenki abban bízott, hogy a folytatásban sem marad el a meglepetés, s a junior világbajnok Bacskai Balázs legyőzi az orosz vb-ezüstérmes Andrej Zamkovojt. A tavalyi világbajnokságon az orosz nagyon megverte őt, így volt miért visszavágni, s a Vasas kiválósága ezt meg is tette. Már az első menetben is nagyon jól tartotta magát Bacskai, többször szépen, tisztán szúrt közbe a jó ritmusban támadó orosz ellen, a másodikban és a harmadikban ugyanakkor szinte parádézott, ihletett állapotban, rendre gyönyörű pontos ütésekkel "amortizálta" riválisát, aki vérző orral és pont nélkül zárta a meccset.
    "Most benyomtak a pontozók mindent, amit a milánói vb-n nem. Sokat készültem a vereségem óta Zamkovoj stílusa ellen, s most úgy éreztem, feküdt nekem a harcmodora. Végig irányítottam, megérdemelten nyertem" – nyilatkozta a 9-0-ra győztes Bacskai Balázs.
    A tornát így két arany-, két ezüst- és négy bronzéremmel zárta a magyar csapat.

Posted by | View Post | View Group

Cimke:  

Leave a reply