Birkózó-vb – Lőrincz Tamás bronzérmes

image Lőrincz Tamás bronzérmet nyert a kötöttfogásúak 66 kilogrammos kategóriájában a taskenti birkózó-világbajnokság szombati versenynapján.

     A bronzcsatáig úgy jutott el, hogy a francia Artak Margaryant 9-0-ra, az oroszok idei Európa-bajnokát, Adam Kurakot 6-2-re, az örmény Migran Arutyunjant pedig 6-4-re győzte le, majd az elődöntőben a 60 kilogramm iráni olimpiai bajnokától, Omid Noruzitól 4-1-re kikapott.
    A harmadik helyért a 2012-ben Európa-bajnok német Frank Stäbler volt az ellenfele, akivel szemben már 11 másodperc elteltével két pontot szerzett egy mögé kerüléssel. Ezt követően is – amint az a nemzetközi szövetség internetes közvetítéséből kiderült – jóval aktívabban mozgott riválisánál és sokkal erősebbnek is tűnt nála. Egy perc 14 másodpercnél 3-0-ra vezetett, mert kitolta a szőnyegről Stäblert. Szűk egy perccel később intették is a németet, de Lőrincz ekkor nem tudott pontot csinálni, mivel a német gyorsan felállt a térdelő állásból. A szünet előtt következett egy újabb kitolás, majd a második három percben még egy, így alakult ki az 5-0-ás végeredmény.  
    Struhács György, a kötöttfogásúak kapitánya az MTI-nek azt mondta, Lőrincz Tamás “rettenetesen erős ágon végigverte szinte az egész világot, többek között orosz Európa-bajnokot is legyőzött”.
    “Az elődöntőben is egyértelműen ő irányított, de ott kis hibát követett el, ezért kapott ki. Egy emelésnél véletlenül kilépett, így ahelyett, hogy dobásért ő kapott volna pontot, az iráni örülhetett.”
    A magyar birkózó szomorúnak tűnt a bronzcsata után, a kapitány vigasztalta.
    “Mondtam neki, örüljön annak, hogy megvan az első vb-érme, lépésről lépésre haladunk tovább, jövőre vb-t nyerünk, utána pedig olimpiát.”
    A Londonban olimpiai második, háromszoros Európa-bajnok Lőrincz Tamás a magyar küldöttség második dobogós helyezését érte el a taskenti vb-n. Az elsőt – szintén harmadikat – testvére, Lőrincz Viktor szerezte pénteken a kötöttfogásúak 85 kilogrammos kategóriájában.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..