Birkózó-vb – Lőrincz a nyolc között, Szabó kikapott

image A kötöttfogásúak 85 kilós kategóriájában szereplő Lőrincz Viktor második mérkőzését is megnyerte, így bejutott a nyolc közé, a 75 kilogrammos Szabó László viszont az utolsó pillanatokban veszítette el nyolcaddöntős mérkőzését a taskenti birkózó-világbajnokság pénteki versenynapján.

    A viadal közvetítése szerint a tavalyi budapesti vb-n bronzérmes Lőrincz Viktor magabiztosan győzött a cseh Artur Omarov ellen. A mérkőzés elején Lőrincz gyorsan kitolta riválisát a szőnyegről, így 1-0-ra vezetett, majd ugyan passzív riválisa intésével nem tudott élni, de előnye megmaradt a szünetig. A második három percben Omarov továbbra is tanácstalanul tusakodott a ceglédi birkózóval, aki a cseh második intéséért járó egy ponttal növelte előnyét, s végül 2-0-ás sikerrel lépett a legjobb nyolc közé. A négy közé kerülésért azzal a fehérorosz Javid Hamzatauval csap össze, aki tavaly hozzá hasonlóan világbajnoki harmadik volt.
    Az idei Eb-n ötödik Szabó László első körös sikere után az ukrán Dmitri Piskov ellen is remekül birkózott, egészen 5:45 percig. A Vasas sportolója az első három percben szép akcióval jutott 2-0-ás előnyhöz, majd a második szakaszban is az ő akarata érvényesült, s másfél perccel a vége előtt már 4-0-ra vezetett. A hajrában aztán az ukrán mindent megpróbált, de állásból nem volt eredményes, 23 másodperccel a vége előtt azonban intették Szabót. A térdelőhelyzetben sokáig úgy tűnt, a magyar ki tudja védekezni ellenfele akcióját, aki aztán mégis kiemelte, s éppen mielőtt lejárt volna a birkózóidő nagy ívben eldobta őt, így egyenlített (4-4), s mivel Piskové volt a nagyobb értékű akció, ő jutott tovább.
    Szabó László már csak abban bízhat, hogy az ukrán a fináléba jut, s vigaszágra viszi őt.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .