Birkózó Eb – Bácsi döntős, Lőrincz Tamás és Szabó elődöntős

image

A kötöttfogású Bácsi Péter döntőbe jutott, míg Lőrincz Tamás és Szabó László elődöntős a vantaai birkózó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján. Lőrincz Viktor ugyanakkor első meccsén kikapott.

    Bácsi úgy menetelt be a négy közé, hogy riválisai pontot sem csináltak rajta, s a háromból csupán egy meccse ment végig. Az FTC birkózója a négy között sem adta alább. A grúz Giorgi Cirakidze – aki nagyon fárasztó negyedöntős meccsen volt túl – egy pillanatig sem tudott komoly ellenállást kifejteni. Bácsi pillanatok alatt kiléptette, alig több mint fél perc után pedig válldobással röpítette el (0-5), mely után úgy tűnt, tusolnia is sikerült, ám a bírók másként látták. A grúznak tulajdonképpen ezzel csak a szenvedéseit hosszabbították meg, mert Bácsi gyönyörű pörgetése után már 7-0-ra vezett, majd még mielőtt két percre váltott volna az időmérő, egy újabb kiléptetéssel elérte a technikai tushoz szükséges nyolcpontos különbséget.
    A kétszeres Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes, ezúttal 71 kilogrammban szereplő Lőrincz Tamás – Bácsi meccsét megelőző – elődöntője az egész csarnokot tapsra ragadtatta, ámultan figyelték a nézők a ceglédi birkózó produkcióját: Lőrincz ugyanis a kezdés után válldobást, mögékerülést, majd kiemelés után egy újabb négypontos dobást bemutatva 16 másodperc alatt technikai tussal győzött a fehérorosz Alekszandr Dzemjanovics ellen.
    A 21 éves Szabó László ennél sokkal jobban megszenvedett török ellenfelével, de hatalmas akarással birkózva győzni tudott esélyesebb riválisa ellen. A találkozót Seref Tufenk kezdte jobban, gyorsan kiléptetéssel 1-0-ás előnyhöz jutott, majd újra kiléptette Szabót, aki ugyanakkor egy dobással 2-1-re szépített. A második három perc elején Szabó pillanati következtek, a nap során tőle már többször látott válldobást ismét megcsinálta, s 5-2-re már ő állt jobban. A folytatásban óriási küzdelem folyt a szőnyegen, a török azonban egy mögékerülésen kívül nem tudott akciót csinálni, így végül a 22 éves magyar sportoló – első Európa-bajnokságán – elődöntőbe került.
    Csapattársai már az elődöntőben voltak, amikor még csak először szólították a szőnyegre a világbajnoki bronzérmes Lőrincz Viktort, akinek ezútal nem jött ki a lépés. Az örmény Makszim Manukjan ugyanis már az első szakaszban komoly előnyhöz jutott, a második elején pedig technikai tussal győzött. Lőrincz abban az esetben folytathatja a vigaszágon, ha legyőzője döntőbe jut.

Leave a reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..