Birkózás: világbajnoki főpróba

asp_620_668Pénteken a szabadfogással (magyar szereplő nélkül) megkezdődik a Golden Grand Prix-sorozat 504 ezer dollár összdíjazású döntője. A női birkózás és a kötöttfogás viadalára összesen tizenöt versenyzőnket hívták meg. A vb- és Eb-bronzérmes Lőrincz Viktor az elutazás előtt megsérült, így ki kell hagynia a világbajnoki főpróbát.

A hagyományoknak megfelelően minden súlycsoport győztesét tízezer dollár pénzdíj illeti meg (az edzőjét kétezer), a második helyezett öt-, a bronzérmesek pedig két-kétezer dollárt kapnak.

A bakui Szárhadcsi-sportkomplexumban a nők szombati küzdelmében három felnőtt versenyzőnk indul. A fogásnem három utánpótlás-aranyérmese, Dénes Mercédesz, Galambos Ramóna és Németh Zsanett az augusztus 5-én Zágrábban kezdődő junior-világbajnokságra készül, s nekik az lesz a szeptemberi taskenti vb előtti, utolsó állomás.

A kötöttfogásúak vasárnapi összecsapásának tizenegy magyar meghívottja van, akik a versenyt követően kéthetes, azerbajdzsáni nemzetközi edzőtáborban vesznek részt. Lőrincz Viktornak az egyik utolsó edzésen összecsúszott a bordája. De ha az állapota a vártnál gyorsabban javul, az edzőtábor második hetére a többiek után utazik.

A női csapat: Barka Emese (58 kg), Sastin Marianna és Sleisz Gabriella (az előzetes nevezés szerint mindketten a 60 kg-ban indulnak). Edző: Wöller Ákos.

A kötöttfogású csapat: Módos Péter (59 kg), Lőrincz Tamás és Korpási Bálint (71 kg), Szabó László (75 kg), Bácsi Péter és Kéri Zoltán (80 kg), Szabó Patrik (85 kg), Kiss Balázs és Varga Ádám (98 kg), Lám Bálint és Nunajev Juszup (130 kg). Edző: Struhács György.

Forrás: – xlsport.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..