Bicskén maradt a Bicske Kupa

XBK_025.jpg

2 nemzet 15 csapatának 137 versenyzője részvételével, 2010. április 17. szép tavaszi napján sikeresen lezajlott a jubileumi, X. Bicske Kupa nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny.

A hagyományokhoz híven, kora reggeltől fogadták a házigazda Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület rendezői az ifjú harcművészeket. A verseny 10:00 órakor a Zeke Band fúvósainak hangjára indult. Az ilyenkor szokásos köszöntő- és megnyitó beszédeket követően a technikai számokkal kezdődött a megmérettetés.

A formagyakorlatok és a fegyveres formagyakorlatok alatt a versenyzők bemutathatták a bíráknak, hogy mennyire pontosan, precízen képesek végrehajtani képzelt ellenféllel szemben, koreográfiának is beillő gyakorlataikat. Az önvédelmi versenyszámban már valós helyzeteket szimulálva az előzőekben bemutatottak gyakorlati alkalmazásának képességét. A technikai számok eredmény hirdetését követően ismét a Zeke Band zenéjét, majd Virga János 3. danos aikido mester és tanítványainak látványos bemutatóját csodálhattuk.

A bemutatók után – versenyünkre 3. éve jellemzően – minden versenyző megízlelhette a Hegedűs Imre (a DHKSE "hivatalos" főszakácsa) által elkészített hamburgereket. A délután a küzdelmi versenyszámok jegyében telt. Light Contact és Chikara Curabe versenyszámokban mérték össze erejüket, tudásukat immár egymással a versenyzők.

A verseny szervezésének alapgondolata, hogy -aki hozzánk eljön, üres kézzel nem távozhat-. Ennek szellemében minden versenyző már érkezésekor apróbb ajándékoknak örülhetett, majd a nap végén a már jól bevált szatyornyi ajándék járt a nap közben megszerzett egyedi, gravírozott üveg érmek mellé. A csapatverseny dobogósai hagyományosan tortával, illetve jégkrémmel vezethették le a nap feszültségét. Különdíjat kaptak a verseny legifjabb harcművészei akik között 2005-ös születésű is volt.

A verseny pörgős lebonyolítását 40 fős szervezői gárda segítette. Csapatvezetők, versenyzők már megszokták a tavaly bevezetett kivetítős pást beosztás kijelzést, ami nagyban segítette a felkészülést az időnként hangorkánná erősödő szurkolás közepette. A verseny sportszerűségére jellemző, hogy alig volt dolga a versenyt biztosító egészségügyi személyzetnek, komoly sérülés nem történt.

XLsport –
Forrás: Timár Gábor

Leave a reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..