Belinszky Kriszti Dél-Koreából szeretne VB övet hozni

image

A magyar női profi ökölvívás legeredményesebb versenyzőjét Belinszky -Baby- Krisztinát hamarosan Dél-Korea is megismeri, hiszen élőben közvetítik azt a gálát, ahol a magyar lány egy újabb világbajnoki övért fog küzdeni.

 

Az IFBA elnöke, Judy Kullis keresett meg január elején, hogy elvállalok-e egy címmérkőzést februárban. – újságolta szerkesztőségünknek Krisztina – Rövid gondolkodás után igent mondtam, szerintem meg is lepte őket a magabiztosságom, mindenesetre azonnal lekötötték a visszavágót is, amit még a nyár előtt megbelinszky2.jpgrendeznek, ha győztesen jövök haza.

Rövid az idő a felkészülésre, ez nem jelent majd hátrányt?

Abszolút nem. Folyamatos edzésben vagyok, fel vagyok készülve, hogy bárhol bármikor ringbe lépjek.

Mit lehet tudni az ellenfeledről?

Ellenfelem Ji-Hyun Park 162 cm, 46 kg. Kicsit magasabb nálam, verekedős a stílusa. Jó nevű ellenfelekkel bokszolt idáig, megy előre, és bár nem túl technikás, de nagyon szívós és kitartó. Hasonló stílusban bunyózik, mint az amerikai ellenfeleim. Szoros mérkőzést csinált azzal a japán lánnyal is, akivel 2007-ben bokszoltam.

Mikor utaztok Dél-Koreába, és lesz-e elég idő alkalmazkodni az ottani körülményekhez?

Kb. 5 nappal a mérkőzés előtt utazunk, Egy nap utazás után lesz négy napunk, de nem volt több akkor sem amikor Japánban voltunk, és a klíma is hasonló. Szerintem nem lesz probléma ezzel.

Mi a taktika? Készültök valami speciálissal? Láttatok videókat az ellenfeledről? belinszky.jpg

Persze, természetesen láttunk, lesz egy két ütés, amit előre begyakorlunk, de alapvetően a szokott stílusomban fogok bunyózni. Jönni fog előre végig, ez szinte biztos. Edzőm, Kiss -Toto- Zoltán ott lesz a ringsarokban, tanácsaival segíteni fog a mérkőzés alatt.

Mit lehet nyerni, és veszíteni ezzel a mérkőzéssel, az öveidet most nem teszed kockára.

Ha nyerek, akkor ez lesz a hetedik világbajnoki övem, hat különböző szervezetnél, három súlycsoportban. Ezt az övet Dél-Koreában kell megvédenem három hónapon belül, de ettől függetlenül áprilisban Magyarországon fogok bokszolni. Terveim szerint egy fülöp-szigeteki lánnyal verekszek, hogy megvédjem a GBU és a WIBF világbajnoki címemet.

A világbajnoki címmérkőzésre 2011 február 26-án kerül sor. A helyszín: Incheon – Dél-Korea.

belinszky3.jpg

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..