Békés megyei harcművészek elismerése

varga_gregor.JPG

Békés megyében hagyomány, hogy minden évben díjazzák a legeredményesebb sportolókat, csapatokat, edzőket. 32. alkalommal adták át a megye legjobbjainak járó díjat. A Békés Megyei Hírlap a hagyományoknak megfelelően most is egy csaknem hetvenfős (újságírókat, sportvezetőket, sporttámogatókat magában foglaló) grémiumot kért fel arra, válasszák meg Békés megye legjobb férfi és női sportolóját, csapatát, edzőjét, illetve utánpótlás versenyzőjét.

A szavazást most is ünnepélyes díjátadó követte, melynek ezúttal Orosháza adott otthont. Hétfő délután a művelődési központban rendezték meg a díjkiosztó ünnepséget és az azt követő fogadást. Németh Béla polgármester köszöntötte a megjelenteket, kiemelve, hogy a város rendkívül fontosnak tartja a sport támogatását.

A rendezvényen ott volt és különdíjakat adott át Varga Zoltán önkormányzati miniszter. A megye sportéletében kimagaslót alkotó sportemberek a Magyar Sportért Emlékérem arany fokozatát vehették át a tárcavezetőtől. Köztük volt Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke, a Békéscsabai Lakótelepi SE All-Style Karate és Kick-box Szakosztályának szakosztályvezető-edzője.
  Ezután került sor a különböző kategóriák díjátadására.A nőknél a búvárúszó Károlyi csilla kapta a legtöbb voksot. Szavazatott kapott többek között Hajdú Edit (kyokushin karate, Orosháza) A férfiaknál Szabó László kick-box világbajnok lett az első.
Az év Békés megyei férfi sportolója:
1. Szabó László, a Békéscsabai Lakótelepi SE kick-box versenyzője, edző: Gregor László.
2. Kiss Gergely, birkózó (Orosházi Spartacus Birkózó Klub), edző: Kiss István.
3. ifj. Gregor László, atléta (Buda-Cash Békéscsabai AC), edző: Tóth Sándor.
Szavazatott kapott még a harcművészek közül Rácz Dénes (Thai-boksz),Debreczeni Dezső, Andó László (Kick-boksz, Békéscsabai Lakótelepi SE) Melis Erik és Brachna Bence (Shotokan karate, Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület),Olasz Attila (Orosházi Kyokushin Szabadidő Kör),
Ezután az edzők következtek, ahol Gregor László második helyen végzett.
1. 2009 Békés megyei edzője:
1. Mátéfi Eszter (Mondi-Békéscsabai Előre NKSE),
2. Gregor László (Békéscsabai Lakótelepi SE),
3. Nagy Attila (Békéscsabai RSE).
Szavazatot kapott ezen kívül Zsiga Zsolt (Orosházi Kyokushin Szabadidő Kör),
2006 óta minden évben átadják Az év utánpótlás versenyzője elismerést is, melyet a békéscsabai önkormányzat alapított. A  legjobb Tóth Kata, az ASE Orosháza asztaliteniszezője lett.A harcművészeket ebben a kategóriában Kádas Adrienn (Kick-boksz, Békéscsabai Lakótelepi SE),képviselte. A legeredményesebb fiú utánpótláskorú sportoló címet ifj. Gregor László, atléta (Buda-Cash Békéscsabai AC) vehette át. Itt Andó László (Kick-boksz, Békéscsabai Lakótelepi SE) került fel a listára.

XLsport  – Forrás: Gregor László

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply