Bedák: Nagy meló lesz

image

A Ferobox Event kispehelysúlyú kiválósága, Bedák Zsolt (20-1-0, 8 KO/TKO) nagy feladat előtt áll: jövő pénteken, Szentesen első ízben védi meg WBO Európa-bajnoki címét a francia bajnok Amor Belahdj Ali (13-2-1, 2 KO/TKO) ellen.

A budapesti ökölvívó Erdei Zsolttal készült, amikor Kecskeméten megszerezte a WBO övét. A győztes recepten nem változtatott, ezúttal is Madárral közösen tréningezett. „Nagyon jól halad a felkészülésünk Madárral – kezdte Bedák. –  Várom már a meccset. Természetesen Madár is ott lesz velem a sarokban, aminek nagyon örülök.”

A felkészülést mindössze szombaton szakította meg rövid időre, amikor a Nagy Sportágválasztón járt a Ferobox csapatával. „Jól éreztük magunkat, kinn volt az egész család. Megmutattuk magunkat a gyerekeknek, népszerűsítettük  a bokszot. Úgy láttam, hogy nagyon tetszett nekik. Odajöttek hozzánk, nézegették az öveket, kértek autogramkártyákat és fényképeket. Nagyon aranyosak voltak.”

De térjünk vissza a címvédésre. Az ellenfél az a 28 éves Amor Belahdj Ali lesz, aki egyáltalán nem ismeretlen Bedák számára. „Még Hamburgban kesztyűztünk, úgyhogy ismerem. Jó kis bunyós, balkezes és rengeteget üt. Pörgős fiú, aki nagyjából olyan magas, mint én. Győzni jön Szentesre, úgyhogy tudom, hogy nagy meló lesz. A közönség számára biztosan nagyon élvezetes meccset fogunk csinálni.”

Az Eb-címvédő bő egy éve éppen Szentesen tért vissza a profi boksz világába és úgy készül, hogy ezúttal is győztesen hagyja el a ringet. „Meg kell, hogy legyen a munkának a gyümölcse. Én vagyok az aktuális bajnok, úgyhogy nekem ehhez méltóan kell bokszolnom. Ez egyrészt önbizalmat ad nekem, másrészt valamekkora nyomást is. De megbirkózom a feladattal. Fölmegyek a ringbe és csak csinálom, amit gyakoroltunk.”

A szentesi gálán Nagy Lajos Márk WBO ifjúsági címét próbálja megvédeni. Ezen kívül debütál a volt olimpikon, Szellő Imre, illetve szorítóba lép még a WBO ranglista tízedik helyezettje Kelemen Balázs, valamint a nagyváltósúlyú magyar bajnok Kovács Attila, a két ifjú kecskeméti titán Baranyi Richard és Laki Róbert mellett. Természetesen nem marad ki a programból a helyi kedvenc, Nagy ”Lütyő” Imre sem.

 

Az eseményt az M1 élőben közvetíti 22 órától.

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .