Bécs bevételére készülnek a keceli fighterek

image

A keceli Bács Team topversenyzőire, Benkő Lászlóra és Wikker Dánielre kemény bunyó vár szombaton, Vancsik Nándor (képünkön) tanítványai szeptember 10-én Bécsben a Vendetta elnevezésű rangos küzdősportgálán MMA-szabályrendszerben mérhetik le felkészültségüket.

A keceli harcosok hosszú évek óta az élvonalba tartoznak, a thai-boksz profi Európa-bajnoki címet kiharcoló Vancsik Nándor „feltette” a várost a magyar sport térképére. A bajnok ma már edzőként tevékenykedik, mégpedig nem is rosszul, a Bács Team-fightereket több stílusban is a legjobbak között tartják számon. Szeptember 10-én, szombaton Bécsben nemzetközi mezőnyben tesztelhetik tudásukat, Benkő László (71kg) Tamirlan Dadaevvel, Wikker Dániel (78kg) Christian Draxlerrel üti össze „kiskesztyűit”.

Benkő Laci talán élete eddigi legjobb formájában van – kezdte a bécsi bunyó esélylatolgatóját Vancsik Nándor. – Dadaev személyében kemény rivális vár rá, láttunk róla videót, a srácot elsősorban állásból tartom veszélyesebbnek. De földön is ügyesen mozog, fizikálisan pedig nehéz rajta gyenge pontot találni. Lacinak nem lesz könnyű dolga, de formája bizakodásra ad okot. Jól sikerült a felkészülés, sérülés, betegség nem zavart be, a betervezett fizikális és technikai melót teljes egészében elvégeztük. Laci hihetetlen erős, de fejben is nagyon egyben van, abszolút motiváltan készül a bécsi küzdelemre. Versenyzőm egyre jobban jön föl, de bízom benne, messze még a csúcs, a Dadaev elleni mérkőzés remek értékmérő lehet.

Wikker Dániel is szeretné tovább javítani remek MMA-mérlegét az osztrák fővárosban, ám a legutóbb, az áprilisi keceli gálán ringbe lépő harcosnak nem lesz könnyű dolga. Na, nem azért, mintha ellazsálta volna a felkészülést, objektív okok nehezítették tréningjeit, a sport mellett a rendőrtiszti főiskola vizsgáin is helyt kellett állnia. Helyzetét az sem könnyíti, hogy nem megszokott súlycsoportjában ütközik, 74 kilogrammjával bevállalta a 78 kilós, gladiátor kinézetű Draxler elleni bunyót. 

Nem tudtunk annyit készülni, mint amennyit szerettünk volna, de Dani kvalitásait ismerve bízom benne, így is meg tudja oldani a feladatot – jelentette ki Vancsik Nándor. – Hiszem, hogy szombaton a lehető legoptimálisabb állapotban tud ringbe lépni. Daniban mindig benne van a győzelem lehetősége, állandóan kellemes meglepetést okoz nekem. Kellően csibész ahhoz, hogy a legnehezebb helyzetekből is a maga javára tudja fordítani a küzdelmet. Bárkit képes „megcsípni”, reméljük ezt Draxler ellen is bizonyítja. Riválisa leginkább állásból nagyon kemény, a verekedésbe nem igazán szeretnénk belebonyolódni, úgy hiszem, leginkább földön foghatja meg Dani. Egy lábramenetel után talajon jó lenne egy feszítéssel befejezni a meccset.

vendettabecsigala.jpg

Balogh Zoltán

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply