Banks helyettesíti Klicsko edzőjét

image

Egészségügyi problémái miatt Vlagyimir Klicsko edzője, Emanuel Steward nem lehet ott az ukrán november 10-ei, Mariusz Wach elleni mérkőzésén. Jelenleg úgy fest, hogy Johnathon Banks fogja pótolni a szakembert.
Banks profi ökölvívó, és egyben Klicsko kesztyűpartnere is. A szakemberek és Klicsko csapatának tagjai szerint is kiválóan ért az ökölvívás legapróbb
furfangjaihoz is az amerikai
, ezért könnyen elképzelhető, hogy ő fogja majd a tanácsokat osztogatni Klicskónak a Wach elleni meccsen. Mivel Banks jó stratéga, és tisztában van 36 éves edzőpartnerének a képességeivel, valóban nem tűnik elképzelhetetlennek ez a forgatókönyv – ráadásul német lapok szerint ez már biztos.
Steward természetesen eddig soha nem hagyta ki tanítványa mérkőzéseit, de most sajnálatos módon nem lehet majd ott a ring mellett. Banks amellett, hogy segít Klicskónak, még a saját karrierjére is oda kell figyelnie, hiszen november 17-én Atlantic Cityben a nagyon tehetséges Seth Michell-lel fog majd farkasszemet nézni.
Banks amatőrként három ízben is amerikai bajnok lett, profi karrierje során pedig még csak egy vereséget szenvedett, pedig 30 meccsen már túl van a 30 éves bunyós. 2009 februárjában Tomasz Adamek győzte le technikai KO-val, míg maga Banks 17-szer ütötte ki ellenfeleit. Legutóbb ez év februárjában bokszolt Münchenben és honfitársát, Nicolai Firtha-át győzte le 12 menetben, és hódította el az Észak-Amerikai Boksz-szövetség címét (NABF).
Hír még a Klicsko-fivérek háza tájáról, hogy David Haye szerint összejöhet egy meccs közte és Vitalij között a WBC nehézsúlyú övéért jövőre. A brit korábban már vereséget szenvedett Vlagyimirtól, de szeretne ringbe szállni a másik Klicskóval is.
“Vitalij nem hülye, tudja, hogy igazán jó meccset csak velem vívhat” – mondta határozottan Haye. “Maga a WBC is örülne ennek, hiszen tisztában vannak a képességeimmel és azzal, hogy csak én lehetek képes nagy kihívás elé állítani őt.”
Posted by | View Post | View Group

Leave a reply