Balzsay szerint Erdei ellenfele borzasztó stílusú

image

Id. Balzsay Károly szerint Erdei Zsolt remek formában várja a kenyai Samson Onyango elleni, november 20-án sorra kerülő mérkőzést, melyen egy nagyon kellemetlen, borzasztó stílusú rivális vár a korábban két kategóriában is világbajnok magyar profi ökölvívóra.

    "Több felvételt is megnéztünk Onyango meccseiről. Hát, szörnyű stílusa van – mondta az MTI-nek a korábbi szövetségi kapitány, aki szombaton utazik el Erdeivel az Egyesült Államokba. – Magas, csapkodó, ráadásul nagyon vigyázni kell, mert könnyen lefejelhet, ezt külön mondtam is Zsoltnak, hogy vigyázzon, nehogy megsérüljön."
    Mindennek ellenére a tréner szerint Madárnak nem lesz problémája a kenyai ellen.

    A veretlen magyar klasszis két hónapja edz Balzsay segítségével a KSI-ben. A szakember elmondta, Erdeivel öröm együtt dolgozni, nagyon lelkiismeretes, néha úgy kell visszafogni, s eddig minden a tervek szerint alakult, a 36 éves bokszoló remek formában van. A meccs szempontjából a jövő heti, már az Egyesült Államokban elvégzendő munka lesz a legfontosabb része a felkészülésnek, ekkor kell majd "finomítani", élesíteni.

    "Eddig is jó kapcsolatban voltunk, de ez a pár hét még jobban összekovácsolt minket. Úgy érzem, ha azt kérném Zsolttól, a kútba is beugrana – érzékeltette Balzsay Erdei elhivatottságát.

    Az Atlantic Cityben sorra kerülő nyolcmenetes találkozón Balzsay ott lesz ring sarkában, ő adja majd az utasításokat, ám azt, hogy a meccs után is együtt dolgoznak-e, még nem lehet tudni:

    "Ez nem szimpátia kérdése, a meccs eldönti, hogy milyen is volt a közös munkánk."
    A Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú övét közel hat évig birtokló, 31 eddigi profi mérkőzése után is százszázalékos mérleggel álló öklöző legutóbb tavaly novemberben 21-én lépett kötelek közé, akkor pontozással legyőzte az olasz Gicaobbe Fragomenit, és megszerezte a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú vb-övét, melyet később nem védett meg.

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply