B1 – Titkolózó csapatvezetők a nyitó forduló előtt

boxingone_xlsport.jpg A nyitófordulóban mindjárt egy érdekes párharcot rendeznek: az újonc Szpartak Komárno (szlovák) látogat az előző kiírásban a döntőig menetelő győri Gladiatorokhoz. Az erőviszonyokat nehéz megítélni, mivel nagy a titkolózás, egyik csapatvezető sem volt hajlandó bővebben beszélni a szombaton felálló csapatáról.

A korábbi nyilatkozatok szerint a révkomáromiak főleg a saját nevelésű fiataloknak szavaznak majd bizalmat, a kritikus súlycsoportokban viszont megerősítik a csapatukat, akár magyarországi idegenlégiósokkal is. A győriek erejét azért nem lehet megbecsülni, mert tavaly még számíthattak a profi WBF bajnok Kovács Tamás galántai tanítványaira is, akik viszont idén már önálló csapattal vágnak neki a ligának.

Névsor nincs, ám a csapatfőnökök azért szolgáltak némi információval, ami támpontul szolgálhat.

Györfi Roderik, a Szpartak Komárno csapatvezetője: „Úgy néz ki, hogy minden rendben van, volt némi problémánk a súlyhozással néhány súlycsoportban, de ezt sikerült megoldani. Úgy tűnik, komplett csapattal fogunk Győrbe utazni” – kezdte a nyilatkozatot. „Arról nem szeretnék beszélni, hogy kik alkotják a csapatunkat, mert ez egy csapatbajnokság, ahol a meglepetés a taktika szerves része. Idei célunk a jó szereplés, amiben benne van a csoportból való továbbjutás is, ami nagy eredmény lenne. Az első év arról fog szólni, hogy összerázzunk egy jó csapatot. A jövő szezon már erősebb lesz. Szombaton nem számítunk könnyű győzelemre, mert úgy hallottam, nem gyengült a Győr, hanem még erősödtek is az elmúlt idényhez képest.”

Nagy Zoltán, a Gladiator Boxing csapatfőnöke: „Elsősorban azt szeretném, ha jó mérkőzések lennének, és mindkét csapat számára építő legyen a nyitóforduló. A győzelemért mindent meg fogunk tenni, de az a legfontosabb, hogy mindenki a tudása legjavát adja.” – mondta a győri mester. „Nem gyengültünk meg. A debreceni döntőben is csak egy galántai bokszoló szerepelt a csapatunkban, Mirko Dominik személyében. Nálunk nem csak a győzelem számít, ezért a vesztes mérkőzések után sem változtatunk a csapaton, és igyekszünk ugyanazokkal végigbokszolni a teljes szezont. Szombati ellenfelünk egy nagy múltú klub, és biztosan mindent meg fognak tenni, hogy a hagyományaikhoz méltóan szerepeljenek. A megnövekedett érdeklődés miatt fogadjuk a Győr Plazában a komáromiakat.”

A BoxingONE év végéig tartó pontvadászatában nyolc csapat méri össze az erejét, két négyes csoportba osztva, akik a kvartetteken belül oda-vissza megküzdenek egymással, így kialakítva az elődöntők párosításait.

„A” csoport
Győri Gladiator (magyar)
Spartak Komarno (szlovák)
Rybnik Boxing (lengyel)
Prostejov BC (cseh)

„B” csoport
DVSC Boxing (magyar)
Vasas-Süllős – KSC Btel (magyar)
KO Galánta (szlovák)
Kosovo BC (koszovói)

A nyitómérkőzést szombat este 6 órától a Győr Plazában rendezik, ahol Kelemen Balázs következő profi mérkőzése is megrendezésre kerül. A belépés ingyenes. A liga legfrissebb hírei a www.boxingone.hu címen érhető el.

Cimke:  

Leave a reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..