B1 – Nézőcsúcsot várnak Debrecenben

boxingone_xlsport.jpg

Presztízscsatával indul a BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság – „B” csoportjának nyitómérkőzése: a tavalyi bajnok Debrecen a válogatottal csaknem megegyező Vasas-Süllős-KSC-Btel együttesét fogadja április 25-én, vasárnap 17 órától a Debrecen Pláza földszintjén felállításra kerülő ringben.

9:5-os győri győzelemmel zárult az április 17-én, Győrben megrendezett Gladiator BC-Spartak Komarno BoxingONE Liga 5. szezonjának első összecsapása, így Nagy Zoltán tanítványai két ponttal vezetik az „A” jelű kvartettet. (A négyes tagja még a lengyel Rybnik Boxing és a cseh Prostejov BC gárdája is.)

A „B” csoport nyitómérkőzésén színvonalas ütközetekre van kilátás, az elsősorban saját nevelésű bunyósokra építő tavalyi bajnok DVSC a válogatottakkal teletűzdelt Vasas-Süllős-KSC-Btel együttesét látja vendégül vasárnap 17 órától a Debrecen Pláza földszintjén felállításra kerülő ringben. (A két magyar együttes mellett még a szlovák KO Galánta és a Kosovo BC tagja a csoportnak.)

– Tudom, nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk, de úgy gondolom, ha mindent beleadunk és a szerencse is mellénk áll, akár szoros eredményt is produkálhatunk a magyar válogatottal szinte megegyező ellenféllel szemben – jelentette ki a debreceni klubtulajdonos, Szabó Sándor. A szakvezető elmondta, a DVSC-t az idei versenykiírásban is elsősorban saját nevelésű bunyósok képviselik, ám egy-két esetben kivételt tesznek. – Kellemes kényszer, hogy az ifjúsági vb-re induló nemzeti válogatottba három öklözőt is adunk, így Török János (60kg) nem meccselhet vasárnap. A helyére megyén belül igazolunk, a hajdúsámsoniak olimpikonja, Varga Miklós lép ringbe könnyűsúlyban.

Szabó Sándor nyilvánosságra hozta a csapat vasárnapi keretét is, nagy meglepetést nem tartalmaz a DVSC társulatának névsora. A csapatérdekből pehelysúlyban indul az 51 kilogrammos olimpikon, Kalucza Norbert, aki bárkit képes elkapni 57 kilogrammban is. Könnyűsúlyban a már említett Varga Miklós, 64 kilogrammban a korábbi háromszoros magyar bajnok, Kertész Henrik kap lehetőséget, míg 69 kilogrammban a csupa szív Rácz Krisztián képviseli a cíviseket. A 75 kilogramm az újdonsült felnőtt ob-győztes Móna Imréé, 81 kilóban a harcos Széll Tamás, 91 kilogrammban pedig a laza izomzatú, nagy ütő Deél Szabolcs veszi fel a harcot.

A debreceniek ragaszkodnak a jól bevált helyszínhez, ezúttal is a helyi Pláza földszintjén felállítandó ringben fogadják ellenfelüket. A Győr elleni BoxingONE Liga döntőn 1200-an bíztatták a Deél-Rácsai-tanítványokat, de Szabó Sándor bízik benne, hogy vasárnap még többen követik figyelemmel a bombaerős rivális elleni presztízscsatát.

Míg tavaly a Vasas öklözői vendégjátékosként erősítették a kecskeméti gárdát, addig az idei kiírásban már névvel is jelen van az ifj. Süllős Gyula támogatta egylet, amely Vasas-Süllős-KSC-Btel néven vesz részt a „B” csoport küzdelmeiben. A csapatot alkotó sportolók névsorát elnézve kijelenthető, a kiírás egyik esélyesét tisztelhetjük személyükben: az idei szezont három „A” kategóriás tornagyőzelemmel nyitó Bacskai Balázs, az olimpiai 5. Szellő Imre és az Eb-bronzérmes Darmos József egyaránt a Bacskai-Konkoly edződuó rendelkezésére áll.

– Egészséges izgalom van a csapatban a debreceni mérkőzés előtt – jelentette ki a Vasas csapatát trenírozó egykori Eb-ezüstérmes, Bacskai Imre. – Remek együttes a DVSC, nem véletlenül nyerték meg a tavalyi kiírást. Nagyon jó mérkőzésre számítok, mindent megteszünk a győzelemért. S el ne felejtsem: gratulálok a MÖSZ elnökségébe nemrég beválasztott Szabó Sándornak!

Az angyalföldi-kecskeméti vegyescsapat trénere taktikai okokból nem hozta nyilvánosságra Debrecenben ringbe lépő együttesének névsorát. Felvetésünkre, miszerint a válogatottak, Ráth Miklós, Mihály János, Bacskai Balázs, Szellő Imre, Darmos József biztosan meccselnek, Bacskai mester egy félmosoly kíséretében válaszolt: – Jók a tippek, de az is előfordulhat, hogy az említettek közül mégsem lesz ott mindenki. Viszont azt is kijelenthetem, lesz egy-két meglepetés az összeállításban.

A DVSC csapata:
57kg: Kalucza Norbert
60kg: Varga Miklós
64kg: Kertész Henrik
69kg: Rácz Krisztián
75kg: Móna Imre
81kg: Széll Tamás
91kg: Deél Szabolcs

A Vasas-Süllős-KSC-Btel gárdáját a www.boxingone.hu szerint a következő ökölvívók alkothatják:
57 kg: Ráth Miklós
60kg: Mihály János
64 kg: Pekanov Tamás
69 kg: Bacskai Balázs
75kg: Baranyi Richárd vagy Kovács József
81 kg: Szellő Imre vagy Baranyai Richárd
91 kg: Darmos József vagy Szellő Imre

A DVSC- Vasas-Süllős-KSC-Btel BoxingONE Championship csapatmérkőzés április 25-én, vasárnap 17 órától a Debrecen Pláza földszintjén kerül megrendezésre. A rendezők szeretettel várnak minden érdeklődőt, a belépés ingyenes!

A liga legfrissebb hírei a www.boxingone.hu címen érhető el.

Leave a reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..