Az uKIDo, mint a judo utánpótlás lehetséges útja

A Magyar Judo Szövetség tagjai (egyesületek, sportszervezetek, sportszakemberek) 50 százalékos kedvezménnyel vehetnek részt az uKIDo tanfolyamokon, továbbá ugyanennyi kedvezmény biztosított számukra a vizsgadíjból.

veres2019ukido

Az óvodás, illetve kisgyerekek fejlesztése nem lehet kérdés. Mozgást tanítani a kisgyermekeknek életük ezen szakaszában nagyszerű dolog, és mindezt természetesen illik az életkori sajátosságuk figyelembevételével tenni, játékos formában, oldott hangulatban, felszabadultan. Nem csupán mozgástanulásról van szó. Mindez sokkal több annál. Jó esetben, észrevétlenül megjelenik némi pszichológiai tartalom, amely jótékony hatást gyakorol a gyermekek személyiségének fejlődésére. Olyan képességeket, készségeket tudunk játszva fejleszteni, mint például a térérzékelés, az egyensúly és a koordináció. A figyelem, a fegyelem kérdése sem elhanyagolható. A koncentráció, a fókuszált jelenlét már ebben a korban is komolyan fejleszthető. A gyermekek természetes igénye a játék. Játszva, sokat dicsérve, mindig a lehetséges megoldás felé törekedve növeljük gyermekeink önbecsülését, önbizalmát.

Az uKIDo, mint a judo utánpótlás lehetséges útja

A Magyar Judo Szövetség támogatja az uKIDo program széles körben való elterjedését, hogy ismertté váljon a judo sportág szakemberei, valamint a mozogni vágyó gyermekek és szüleik körében, továbbá ezáltal erős utánpótlás-bázist építsünk ki a judo sportág területén és elősegítsük, hogy a mozogni vágyó gyerekek minél szélesebb körben a küzdősportokat és ezen belül a judo sportágat válasszák későbbi sporttevékenységük kereteiként.

ukido
Dr. Tóth László (balról), az MJSZ elnöke és Kovács János, az uKIDo megálmodója

Az új uKIDo jelentős mértékben növelheti a hazai judo utánpótlást. Az uKIDós gyerekek előnnyel kezdenek judózni társaikkal ellentétben. Nagy százalékuk lényegesen ügyesebb, fegyelmezettebb társainál. Nem beszélve arról, hogy már megszerette a szervezett edzést, ahol az odatartozás öröme is hajtja. Mi lopva, lépésről lépésre „csempészük” be az edzésekbe a dojo-etikettet. Meghajlás a tatamira lépés előtt , a sorban állás és így tovább.

Forrás: Judoinfo

A Az uKIDo, mint a judo utánpótlás lehetséges útja bejegyzés először a Magyar Judo Szövetség jelent meg.

Forrás: www.judo.hu – RSS