Az MJSZ állásfoglalása a 2020. május 4-én érvénybe lépő kormányrendeletre

Tisztelt Egyesületek!
Kedves Szakosztályvezetők!
Kedves Edzők!

A 2020. május 4-én hatályba lépő kormányrendelet egyáltalán nem tér ki és nem ad iránymutatást a kontakt sportágakra vonatkozóan, ezért az MJSZ vezetése az alábbi állásfoglalást hozta:

Az egészségügyi helyzet továbbra sem változott és a COVID-19 vírus még mindig jelen van, így a beltéri edzések megtartását nem javasoljuk.

Az Országos Sportegészségügyi Intézet és a Válogatott Kereteket Ellátó Szolgálat által kiadott korábbi állásfoglalások figyelembevételével és azok betartásával az eddig is kiválóan működő otthoni edzések mellett a kültéri edzések megtartását javasoljuk, az alábbi feltételekkel:

– Kerülni kell a felesleges közvetlen testkontaktot (érintések, kézfogás, öklözés, pacsi). Amikor csak lehet, mindenkitől legalább 1,5-2 méteres távolságot szükséges tartani.

– Fontos a saját arc, szem, száj érintésének a kerülése.

– Köhögés-tüsszentés hatékony elfedése zsebkendővel (annak szabályos hulladékkezelése), kézzel (utána azonnal a kéz fertőtlenítése), könyökhajlattal (a ruhák is fertőzhetnek)!

– Minden sporteszköz, segédeszköz, karbantartó eszköz kizárólagosan személyes használata, továbbá fertőtlenítése a használat előtt és után!

Kézmosás (legkevesebb 20 másodperc, minden területre kiterjedően) és fertőtlenítés (szárazra törült kézen) minden étkezés előtt és után, minden mosdóhasználat után, minden köhögést és tüsszentést követően.

– Az esetleges pozitív COVID-19 teszt esetén (sportoló, stábtag, közvetlen családtag) kontaktok feltérképezésével, másik sportág, érintett egészségügyi személyzet listájával kérünk azonnali értesítést a foig@osei.hu a vkesz@osei.hu és az iroda@judo.hu címekre. A jelentésnek tartalmaznia kell a teszt időpontját, az eredmény kiadásának időpontját, a mintavételt készítő labort, a teszt nevét, fajtáját, az érintett megfertőződött személy adatait.
Az edzések biztonságos feltételeinek megteremtéséért az egyesületek és az edzéseket, foglalkozásokat vezető edzők, sporttársak felelnek!

Bármilyen változás esetén azonnal értesítünk mindenkit!

Mindenkinek jó egészséget kívánunk, vigyázzatok magatokra, családtagjaitokra és szeretteitekre és ne feledjétek: A JUDO több mint sport!

Köszönettel,
Nagy András
sportigazgató

A Az MJSZ állásfoglalása a 2020. május 4-én érvénybe lépő kormányrendeletre bejegyzés először a Magyar Judo Szövetség jelent meg.

Forrás: www.judo.hu – RSS