Az Európa Játékok lángjával rendez váltófutást a MOB május 9-én, Budapesten

A játékok rajtja előtt negyvenhárom nappal Magyarországra érkezik a minszki Európa Játékok lángja. Az idén 124 esztendős Magyar Olimpiai Bizottság ez alkalomból május 9-én Valóra Váltó elnevezéssel váltófutást rendez Budapesten a „béke lángjával”; az eseményen 124-en futnak majd, köztük sportolók, sportvezetők, közéleti személyiségek, művészek, gyermekek. A résztvevők listája május 7-én lesz olvasható a www.olimpia.hu oldalon.

A II. Európa Játékok lángja május 3-án indult az Európai Olimpiai Bizottság székhelyéről, Rómából, majd a Mont Blanc, Ljubljana és Bécs érintésével érkezik a magyar fővárosba; innen Pozsonyon, Brnón és Varsón keresztül éri el Minszket.

„A váltó – amelynek első futója Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke lesz – a Hősök teréről indul délután öt órakor és a Kossuth téren ér célba, este hét óra körül. A teljes táv csaknem tizenegy kilométer, az útvonal – rendőri biztosítás mellett – érinti a főváros legszebb pontjait. Az ünnepi eseményen a fehérorosz szervezők delegációja is részt vesz” – tájékoztatott Vékássy Bálint, a MOB főtitkára.

A Valóra Váltó az UNICEF-fel karöltve jótékonysági célokat is megvalósít. Hat hazai gyermekotthon – Debreceni Reménysugár Gyermekotthon, Margaréta Gyermekotthon, EMMI Rákospalotai Javítóintézet és Központi Speciális Gyermekotthon, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Központ, Bolyai Gyermekotthoni Központ, Cseppkő Gyermekotthoni Központ – helyét lehet megváltani támogatói-jegy megvásárlásával, amely egyben lehetőséget nyújt a váltófutáson való részvételre; a fejenként félmillió forint fedezi húsz-húsz hátrányos helyzetű kisgyermek kétnapos vakációját.

A II. Európa Játékokon ötven európai nemzet több mint négyezer sportolójának részvétele várható; tizenöt sportág huszonhárom szakágában hirdetnek bajnokot. A megnyitóünnepséget 2019. június 21-én, a záró-ceremóniát 30-án rendezik. Az eseményen várhatóan több mint százhúsz magyar sportoló állhat rajthoz.

Forrás: MOB

A Az Európa Játékok lángjával rendez váltófutást a MOB május 9-én, Budapesten bejegyzés először a Magyar Judo Szövetség jelent meg.

Forrás: www.judo.hu – RSS