Az egyéni és univerzális lélek egyesítése: a jóga

Jóga

Courtesy to www.freedigitalphotos.net

A sport, ami ezt lehetővé teszi a jóga. Felszabadítja a szunnyadó energiáinkat, megnyugtatja a pattanásig feszült idegeinket, segíthet kreativitásunk növelésében és segít rátalálni valódi énünkre. A jógát rendkívül pozitív ígéretei és figyelemre méltó eredményei ellenére sem űzik tömegek.

Fogadjuk el magunkat

A jóga lényege, hogy segítsen megbarátkoztatni minket magunkkal. Más szavakkal, segít elfogadni saját magunkat, hiszen, ha elégedettek vagyunk önmagunkkal az életünk minden egyes kis részletére pozitív hatással van. Aki sugárzik a magabiztosságtól, azt a külvilág is könnyebben elfogadja. A mai rohanó világban mindenkinek szüksége van valamire, amiben bízhat. A jóga segítségével ez a biztos pont saját magunk is lehetünk. Hiszen ez a sport a belső béke megteremtésére törekszik és a test jótékony hatásainak felszabadítására.

Teljesen mindegy, hogy egy tanárról, egy postásról, vagy egy házi asszonyról van szó mindegyiküknek egyaránt fontos az egészség és a jó közérzet. A rendszeres jógázás pont ezt nyújtja az embereknek. A jóga gyakorlatilag bármely életkorban elkezdhető.

A jóga eredete

A jóga a keleti bölcselet egyik formája, Indiában jött létre. Két fajtáját különböztetjük meg: van testi és szellemi jóga. A különböző személyiség típusok miatt sok féle változata alakult ki. Nyugaton csak a 20. században lett ismert, mára már azonban csaknem az összes változata elérhető Európában is. És a megjelenésétől fogva nő a népszerűsége kézzel fogható eredményei miatt.

6-7 ezer éves képi emlékek is vannak már az Indus völgyi civilizációkból, amelyek jógázó embereket ábrázolnak. Már a Kr.e 8. és 4. században megfogalmazták a jóga lényegét, célját.

A szó eredetileg a judzs szótőből alakult ki, melynek jelentése összeköt, egyesít. A test, a tudat és a lélek egyesítésére utal a jóga néve is.

Szélesítsük lehetőségeinket

Az emberek jókora százaléka nem tudja, nem meri kihozni magából a maximumot. Ebben segíthet nekik a jóga. Szélesíti látókörüket és új dolgokra hívja fel a figyelmüket. A jógázó emberek szerint ez a sport teljesen megváltoztatta gondolkodásmódjukat. Elmondásuk szerint nyitottabbak, elfogadóbbak és megbocsátóbbak lettek, valamint sokkal pozitívabban látják azóta a dolgokat, előtérbe helyezték az életigenlést.

Ezeknek a tulajdonságoknak az erősödése olyan folyamatokat indít el a testben, amelyek endorfint (boldogság hormont) termelnek. Természetesen továbbra is lesznek megoldandó feladatok az ember életében, de a rendszeres jógázásnak köszönhetően ezek csak mindennapi rutin feladatok lesznek, nem pedig hosszas fejtörést igénylő problémák.

Cikkeink tájékoztató jellegűek, és semmilyen esetben nem helyettesítik szakorvos véleményét. Konkrét kérdésével, kérjük keresse fel kezelő orvosát.

A teljes cikk: .Az egyéni és univerzális lélek egyesítése: a jóga.

Leave a reply