Az alkohol: kismértékben gyógyszer, nagymértékben méreg

Az alkohol: kismértékben gyógyszer, nagymértékben méreg

Courtesy to http://www.freedigitalphotos.net/

A művészeket is folyamatosan foglalkoztatja az ital okozta állapot leghűbb ábrázolása, kifejezése, éppúgy, mint a tudósokat az ivási szokásokat vizsgálva.

Ha egészen kis mennyiségű alkoholt fogyasztunk, megtapasztalhatjuk az egészségünkre gyakorolt pozitív hatásait. A szeszes ital fokozza a vérkeringést, a mérsékelt alkoholfogyasztás javítja a kognitív funkcióinkat, serkenti a gondolkodásunkat.

Antioxidáns vörösbor

A vörösbor erőteljes antioxidáns hatással is bír, kitágítja a hajszálereket, csökkentve ezáltal a testhőmérsékletet, és nem utolsó sorban növeli az étvágyat. A vörösbor elsősorban gyulladáscsökkentő tulajdonságának köszönhette, hogy egyes ősi kultúrákban gyógyszerként tartották számon.

A jó minőségű italok mértékletes fogyasztása, nem számít alkoholizmusnak és nem is káros az egészségre.

A túlzott alkoholfogyasztás

Hogy miként károsítja az italozás az emberi szervezetet, és az egyes szerveket, eléggé közismert dolog. Az alkohol pszichoaktív szer, melynek túlzott fogyasztása alkoholizmushoz vezethet. Hogy miként teszi tönkre az alkohol a májat, gyomrot, és az ereket arról sok szó esik, viszonylag keveset beszélünk arról, hogyan hat az agyra, és az idegrendszerre.

Többnyire kimutatható, hogy az idült alkoholista zavart viselkedése az agyi tevékenység általános romlását tükrözi. A betegek leépülnek szellemileg, álomvilágban élnek, romlik az emlékezőtehetségük.

Vannak, akik jobban bírják az italt és kevésbé látszódik rajtuk. Természetesen szerepet játszik a genetika is. Van, akinek a szervezete gyorsabban bontja le az italt bizonyos enzimeknek köszönhetően.

 A krónikus szeszfogyasztás

A krónikus szeszfogyasztás következtében az alkoholisták agykérge és fehér agyállománya nagymértékben elsorvad, aminek viszonylag kevés tünete van. Gyógyítási lehetőségei közül eredményt főleg a nagy adagban alkalmazott B1 vitaminnal érhetünk el. Mivel az alkoholista betegeknél csökken az agyvelőn áthaladó vér mennyisége, az agyállomány rosszabbul használja fel a rendelkezésre álló B1 vitamint, mint az egészségeseké.

Az agyi rétegfelvételek kiderítették, ha felhagy a beteg az ivással, számos esetben meggyógyul. A fényes karriert befutott angol miniszterelnök Sir Winston Churchill, hiába evett és ivott félelmetesen sokat mégis 91 évig élt. Némelyik szervezet méregtelenítő képessége olykor csodákra képes. 

Cikkeink tájékoztató jellegűek, és semmilyen esetben nem helyettesítik szakorvos véleményét. Konkrét kérdésével, kérjük keresse fel kezelő orvosát.

A teljes cikk: .Az alkohol: kismértékben gyógyszer, nagymértékben méreg.

Leave a reply