Ausztrál ellenfelet kapott Klicsko

Vlagyimir Klicsko az ausztrál Alex Leapai ellen készül majd megvédeni világbajnoki címeit. A WBA, az IBF, a WBO és az IBO nehézsúlyú bajnoka a németországi Oberhausenben lép majd a kötelek közép április 26-án.

Klicsko (61 győzelem, 3 vereség) 25. világbajnoki címmérkőzésére készülhet majd a nála több mint tíz centiméterrel kisebb, szamoai születésű, de ausztrál színekben versenyző Leapai ellen (34 győzelem, 4 vereség, 3 döntetlen), aki novemberben Denis Boytsov legyőzésével harcolta ki a lehetőséget arra, hogy ringbe szálljon súlycsoportja egyeduralkodója ellen.

„Igen óvatos vagyok, éppen ezért a lehető legjobban szeretnék felkészülni az összecsapásra, és már várom, hogy egy nagyszerű találkozóra kerüljön sor” – mondta az ukrán, aki márciusban fogja betölteni a 38. életévét.

A 183 centiméter magas Leapai 2004-ben állt profinak, 24 alkalommal nyert KO-val, és a 34. életévét tapossa. Az előtte álló kihívásról a következőket mondta: „Mindenki arról beszél nekem, hogy Vlagyimir milyen nagyszerű bunyós, ráadásul 61 győzelme van. Én azonban arra a három vereségére gondolok, melyeket elszenvedett, és én is mindent meg fogok tenni ennek érdekében. Le fogom győzni Vlagyimirt, és még nem is fog a legnehezebb meccseim közé tartozni.”

Klicsko legutóbb tavaly októberben lépett szorítóba, akkor Moszkvában 52. KO-s győzelmét aratta, a szenvedő alany Alekszander Povetkin volt.

Mint ismert, Vitalij, Vlagyimir bátyja felhagyott a profi ökölvívással és a politikai pályát választotta Ukrajnában.

A fogadási tippek alapján Klicsko az esélyes, Leapai győzelmére igen nagy szorzók kínálnak a bukmékerek. A labdarúgás világából a legfontosabb híreket az Xlsporton találhatod.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..