Anthony Joshua veretlen olasszal kezdi profi pályafutását

A +91 kg ökölvívó olimpiai bajnok, Anthony Joshua megkezdi profi pályafutását, és október 5-én az eddig veretlen Emanuele Leo ellen lép szorítók közé. A 23 esztendős ökölvívó furcsa módon tudja, ki ellen bokszol majd, ugyanakkor semmit sem tud ellenfeléről.

Joshua korábban már több promóternek is szemet szúrt, profi szerződésére azonban a 2012-es londoni olimpia megnyeréséig várnia kellett, amely a Matchroom Sport-tól érkezett. Az olimpiai bajnok ökölvívó a nála majdnem 10 évvel idősebb, mindeddig veretlen Emanuele Leóval bokszol majd Londonban.

Az olasz öklöző eddig mindössze nyolc mérkőzésen van túl profiként, ezek közül azonban három alkalommal már az első menetben kiütötte ellenfelét. Az eddig mindig Olaszországban bokszoló ökölvívó legutóbb pontozással nyert, ez azonban biztosan nem tántorítja el őt attól, hogy megpróbálja kiütni a 198 cm magas brit öklözőt.

Az NBA és az NCAA találkozóira is érvényesek a bet365 kosárlabda akciók.

Érdekesség, hogy a 23 esztendős reménység jelen pillanatban nem tud semmit ellenfeléről, pedig a mérkőzés igencsak közel van már.

„Csak a nevét tudom” – felelte a brit öklöző arra a kérdésre, hogy mennyit tud ellenfeléről, majd azért tisztázta a helyzetet, és elárulta, egyelőre saját elkészülésével foglalkozik – „Jelen pillanatban saját erőnlétemmel és technikámmal vagyok elfoglalva. Megpróbálok amatőr bokszolóból profi ökölvívóvá válni, és ez nem egyszerű feladat.”

„Egyelőre nem foglalkozom ellenfelemmel, de a mérkőzéshez közelítve természetesen tanulmányozni fogjuk erősségeit, és megpróbálunk gyengeséget csinálni belőlük. Most azonban tényleg a saját dolgaimra kell koncentrálnom, hogy aztán az edzőmmel maximálisan felkészülhessek ellenfelemből.”

Emanuele Leo eredményeit nézve akár kockázatosnak is tűnhet az olasz elleni bemutatkozás, Joshua menedzsere és edzője azonban valószínűleg tudják, mire képes a brit reménység. Anthony Joshua a mérkőzés végkimenetelétől függetlenül karrierje új szakaszához ért, amely az elején természetesen a tanulásról és a tapasztalatszerzésről szól.

Biztosan érdekes mérkőzés lesz az otthonától távol először szorítók közé lépő Emanuele és az életében profiként először bokszoló Joshua között.

Az online sportfogadás kedvelői számtalan ökölvívó összecsapás közül szemezgethetnek a bet365-ön.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..