Aktívan ősszel is

courtesy to www.freedigitalphotos.net/

Azonban az ősz és a hőmérséklet csökkenése nem egyenesen arányos súly felszedéssel. Örömmel tudatom mindenkivel, hogy számos olyan sport van, amit ebben az évszakban is lehet csinálni.

Örök klasszikusok

Futáshoz és kerékpározáshoz az őszi időjárás is tökéletesen megfelelő lehet. Ezek ugyan alapvetően nem csapat sportok, de egy csoportos kocogás vagy bringázás a gyönyörű őszi erdőben nemcsak egészség és alak megőrzésre kiváló, hanem remek társasági program is.

A konditermek is egész évben tárt kapukkal várják a sportolni vágyókat. Ez ugyan kicsit költségesebb, mint az előző két mozgásforma, de a hatása szemmel látható rövid időn belül. Valamint időjárástól teljes mértékben független, hiszen beltéri elfoglaltság. Ha emellett döntünk, ne felejtsünk el profi segítséget kérni a kezdetekhez. Mivel izmaink túlerőltetése vagy a gyakorlatok helytelen alkalmazása károkat is okozhat.

A szabadtéri lubickolások időszakának ugyan már vége, de az uszodákban és termálfürdőkben az úszás szerelmesei egész évben hódolhatnak szenvedélyüknek. Az úszás mindenki számára könnyen elsajátítható mozgásforma, nem mellesleg az egyik legegészségesebb sport. Naptej és napszemüveg helyett egy plusz törölköző, egy köntös és egy hajszárító a táskába és már lehet is indulni.

Néhány újdonság

Újabban a lovaglás is a felkapott sportok közé kezd tartozni. Mára már hazánkban is számos ágazata fellelhető ennek a rendkívül élvezetes mozgásformának. Bár ez a sport is alapvetően szabadtéri, de a fedett lovardák rossz idő esetén is lehetőséget biztosítanak a gyakorlásra. A legnagyobb pozitívuma a lovaglásnak talán az, hogy nem csak egy egyszerű sport. A lovasnak és a lónak összhangot kell találnia és szavak nélkül kell kommunikálniuk és megérteni egymást. Így a lovas megtanul felelősséget vállalni négylábú társa iránt. Rendkívül mély és bensőséges viszony alakulhat ki a két fél között. Ez a sport elég bonyolult és sokszínű, de pont ebben rejlik a varázsa.

Terápiaként is egyre jobban terjed ez a fajta mozgás, mivel sok izmot átmozgat és gondolkodásra is ösztökél. Ha úgy dönt, hogy lovagolni szeretne, akkor mindenképp szakképzett oktató segítségével sajátítsa el az alapokat.

A XXI. század a modern technika kora, így digitálisan is hozzáférhetünk kedvenc mozgásformánkhoz: megvehetjük dvd-n vagy megnézhetjük a videót az interneten. Ezek a lehetőséget remek alkalmat kínálnak az elfoglalt emberek számára, hiszen egy fitnesz dvd hossza általában nincs több egy óránál. Otthonunk kényelmében végezhetjük a gyakorlatokat és, ha elfáradtunk egyszerűen megállítjuk a videót, majd ha kellően kipihentük magunkat, ott folytathatjuk, ahol kedvünk tartja.

Szóval összegezve a sportolás nincs évszakhoz kötve, akinek fontos a mozgás és az élete szerves része az minden évszakban megtalálja a számára megfelelő és kedvelt sportágat. Jó szórakozást mindenkinek!

Cikkeink tájékoztató jellegűek, és semmilyen esetben nem helyettesítik szakorvos véleményét. Konkrét kérdésével, kérjük keresse fel kezelő orvosát.

A teljes cikk: .Aktívan ősszel is.

Leave a reply