Akasztották a Hóhért, Hopkins sem tudta, hol a határ.

Sajnos a legendás bokszolók többsége beleesik abba a hibába, hogy nem tudja, mikor kell abbahagyni. Roy Jones Jr. és Shane Mosley után Bernard Hopkins számára is eljött a nap mikor olyan vereséggel csúfította el a rekordját, amire a legtöbb rajongó a, de miért!? felkiáltással fog emlékezni. A szakközépiskola első évét tapostam, mikor a Viasat 3 képernyőjén csapott össze Hopkins, Trinidad-al. Ekkoriban már, mint ifjú rajongó bújtam a Nemzeti Sportot, valamint minden olyan sportújságot amiben esetleg a bokszról volt szó. Hopkins nevét ismertem már a hírekből, mégis nagy hatással a KO TV-ben látott bevágások és meccs felvételek miatt szerettem meg nagyon a középsúly királyát. Akkoriban nagyon hódított a rap korszak Hopkins pedig mind öltözködésre, mind beszólások terén hozta a philadelphiai gettólakó képét.  Egy szó, mint száz, Hopkins akkoriban nagyon nagy hatással volt rám, kemény munkás volt, de dulakodni sem volt rest, ha arról volt szó. Oscar De La Hoya legyőzésével pedig Ő volt az, aki mind a 4 nagy szervezet bajnoki címét a derekára csatolhatta. Utána volt még sok-sok nagy meccse, sokszor temette a szakma, de mindig meg tudott villanni az öreg, még a félnehézsúlyba is világbajnok lett a végére. Sajnos a hétvégén Hopkins az elvileg hivatalos búcsú meccsén, szó szerint ki lett ütve a ringből, de ez semmit nem von le a csodás karrierből, legalábbis számomra.

Hopkins számára, ez a gettó stílus nem felvett dolog volt. 12-13 évesen már balhés gyereknek számított, 4-5 aranylánc lógott a nyakában, melyeket általában másoktól vett el. A kis bűnöző palántát 14 éves korában háromszor vágták hátba jégcsákánnyal egy kockajáték során. 17 évesen pedig 9 bűnesetért összesen 18 évre ítélték. Hopkins a rácsok mögött szemtanúja volt egy gyilkosságnak, melyet egy doboz cigaretta miatt követtek el. 5 év után jó magaviselete miatt szabadlábra helyezték. A börtönigazgató akkor azt mondta neki, hamarosan újra rács mögött lesz. Hála az égnek, Hopkins jó útra tért valamint a börtönben megismerkedett az ökölvívással és a karrierje valamint az általa legyőzöttel névsora magáért beszél!

De térjünk csak vissza a hétvégére, valamint Hopkins előző mérkőzésére. 2014 Novemberében 49 évesen ringbe lépett a hírhedt Sergey Kovalev ellen, aki ellen a nagy nevek nem igazán álltak ki. Hopkins a tököségét sokadjára bizonyítva bevállalta a meccset, és 12 menetben pontozásos vereséget szenvedett a WBO, IBF és WBA címegyesítő mérkőzésen. 2016 decemberében pedig a a búcsúmeccsén Joe Simth Jr. ellen lépett a ringbe, hogy elhódítsa annak WBC félnehézsúlyú interim bajnoki övét. A csupán 27 éves ökölvívó bár a nagyközönség előtt ismeretlen volt, a szakértők igazi fekete lónak tartották, ugyanis 22 győzelméből 19-et KO/TKO-val hozott a meccsig. A szombati mérkőzésen, szemmel láthatóan egy számmal nagyobb volt, mint a veterán ellenfele, és a hatodik menettől kezdve nagyon elkapta a fonalat. Bár mind a két oldalon voltak, nagyon szép találatok a mérkőzés végül a nyolcadik menetben tért véget, miután Smith kiütötte Hopkinsot a ringből, az pedig a szabályok szerint megadott 20 másodpercen belül nem tudta folytatni a küzdelmet.

Hopkins már akkor is, és azóta is rendületlenül állítja, hogy lökés miatt esett ki a ringből és vitatja az eredményt, ugyanakkor nem kíván ismét a ringbe lépni. Smith pedig szűkszavúan annyit nyilatkozott, hogy úgy néz ki neki kellett búcsúztatnia a legendás hóhért!

Bernard Hopkin 51 évesen 55-8-2-es rekorddal zárta le nem mindennapi 28! éves pályafutását!

Karrierje során olyan neveket győzőtt le mint Felix Trinidad, Oscar De La Hoya, Kelly Pavlik, Antonio Tarver vagy Roy Jones Jr.

Hopkins a szabadulása óta, példamutató sportéletet él!

 

Köszönjük Bernard, gyönyörű csaknem három évtized volt!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Forrás: http://fightpromoter.blog.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .