A párkapcsolat végtelen fantáziája

A párkapcsolat végtelen fantáziája

Miközben ezt a fotót nézem, azon gondolkodom, hogy mitől olyan érdekes? Lehet, hogy titokban mindannyian arra vágyunk, hogy idős korunkra a párunkkal eltévedjünk egy nagy virágos mezőn, kerékpárral vagy anélkül, és ezen az egészen egy jót mosolyogjunk? Vagy inkább valami olyasmit átélni, ami a múlt közösen szerzett élményeiből táplálkozva a jelen eseményeinek is értelmet, varázslatot ad?

A párkapcsolat lehet fantáziában gazdag, örömteli, élvezetes, határtalanul boldog, de lehet unalmas, lapos, fárasztó, idegesítő is. Az elsőt nehéznek tűnik szinten tartani? Pedig sokkal könnyebb, mint gondolnánk, annak ellenére, hogy a második mindenkinek megy, csípőből, elég hozzá egy megjegyzés a vasárnapi ebéddel kapcsolatban. A titok egyszerű: semmi sem kötelező, mert egyszerűen csak jön magától mindaz, amit egymásért és egymással teszünk! Könnyedén!

Miért is választunk magunknak párt? Milyen közös terveink vannak az életben? Hiszek abban, hogy az igazán égben köttetett párkapcsolatokat nem kell megmagyarázni, hosszasan ecsetelni, miért ő lett az Ő, és miért jó vele. Egyszerűen érzem, hogy nekünk találkoznunk kellett, és innentől kezdve még a legrosszabbnak tűnő emberi tulajdonságai sem tudnak eltántorítani attól, hogy közösen kell mesélnünk. Mert az élet nem olyan komor és fantáziátlan, mint ahogy próbálják feltüntetni a szürke barlang lakói; de róluk majd talán máskor.

A mi mesénk hősei egyedül mi vagyunk, a királynő és a királyfi. Életünk felett jóságosan, szeretettel teljesen uralkodunk. Néha vitatkozunk, ellentmondunk, majd megbékélünk, egymás nyakába borulunk, és beismerjük, nem voltunk különbek, mint a csörgő sipkás udvari bolond, aki állandóan csak magával foglalkozik.

Néha hirtelen, fekete füstből előtünnek külső ellenségeink, a gonosz boszorkák és ravasz varázslók, akik irigylik boldogságunkat. Velük is hősiesen felvesszük a harcot, mert tudjuk, ennek a történetnek a vége csak egy lehet: “Még ma is boldogan élnek, ha meg nem haltak!”

A teljes cikk: .A párkapcsolat végtelen fantáziája.

Leave a reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..