A Kárpáti halál Budapesten készül lecsapni

morosanu.JPGA K-1 egyik legszínesebb egyénisége, a lehengerlő harcmodoráról ismert román Catalin Morosanu az Irakot is megjárt egykori amerikai katonával, Deutsch N. Puu-val csap össze február 6-án a Papp László Budapest Sportarénában.

Remek programot állítottak össze a budapesti gála szervezői, a ColliZion K-1 MAX Európa-döntő mellett magyar-olasz K-1 Európa-liga-, MMA-, profiboksz- és superfight ütközetek szerepelnek a kínálatban. Érkezik a világsztár Freddy Kemayo, valamint a nehézbombázó román Catalin Morosanu is. A -Kárpáti halál- néven elhíresült fighter fellépései élményszámba mennek, aki még nem vette meg a jegyét, az tegye meg minél hamarabb, Morosanu bunyója nem mindennapi látványt ígér! 

Azoknak a küzdősport rajongóknak, akik tavaly februárban szemtanúi voltak, Morosau hogyan ütötte ki a török Musab Gulsarit, nem kell bemutatni a román sportoló hurrikánszerű, mindent elsöprő harcmodorát. Szinte kivégezte ellenfelét, a török nyakmerevítővel, hordágyon hagyta el az arénát.

– Tőlem kíméletlen támadásokat vár a közönség – fogalmazott Morosanu. – Utolsó meccsemet technikás bunyóval nyertem az amerikai Mighty Mo ellen, de sokan nem értették, miért váltottam stílust. Rájöttem, rajongóimat nem érdekli, hogy győzök vagy vesztek, kemény harcot és őrült támadásokat akarnak látni tőlem. Most is ennyit tudok ígérni, háború lesz, még ha veszítek is!morosanu2.JPG

A diplomás, több nyelven beszélő román sportemberben két lélek lakozik, míg a ringben vérengző fenevad, addig a hétköznapi életben laza, szerethető figura, több alapítvány lelkes támogatója.

– Amint a ringbe lépek, teljesen más ember leszek – vallott a -metamorfózisról-. – A stílust még a rögbiből hoztam, nagy szívem van, nem félek senkitől. De a hétköznapi élet teljesen más, közösségi ember vagyok, jó humorral megáldva, szeretem szórakoztatni a környezetemet.

A román fighterre május 21-én komoly megmérettetés vár, a tervek szerint a Bukarestben megrendezésre kerülő K-1 világbajnokságon Ruszlán Karajev ellen húz kesztyűt. Előtte azonban az Irakot is megjárt amerikai veterán, Deutsch N. Puu vár rá a Sportarénában. A szamoai származású harcos is a támadóstílus híve, így az összecsapásban erősen benne van a K.O. lehetősége. 

– A totális megsemmisítés lesz a taktikám, pont úgy, mint legutóbbi budapesti mérkőzésemen – adta meg az irányt Morosanu. – Már az elején megpróbálom kemény bombákkal leteríteni ellenfelemet. De tőle is agresszív támadásokat várok, tapasztalt harcos a szamoai! Ezúton is szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy Budapesten küzdhetek. A rajongóknak annyit üzennék: szeretlek benneteket, találkozunk február 6-án!

Az amerikai Deutsch N. Puu sem kezdő a szakmában, MMA-ban, ökölvívásban és kick-bokszban is otthonosan mozog. Szó szerint harcedzett fazon, 12 évet szolgált az amerikai hadseregben, részt vett az iraki háborúban.

– Sokat tanultam a seregben töltött idő alatt, s minden meccsemen felhasználom az ott szerzett tapasztalatokat – emlegette múltját az egykori baka. – Az élvonalba akarok kerülni, az a célom, hogy megküzdjek a világ legjobbjaival, s legyőzzem őket. Igazi harcosnak tartom magam, nem félek a kihívásoktól, mert ezektől csak fejlődik a személyiségem.

A mélyen vallásos, szamoai gyökerekkel rendelkező sportoló számára kitűnő -személyiségfejlesztő tréning- lehet a budapesti küzdelem. Ellenfeléről, a román Morosanuról sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy a szorítóban legfőképp a barátságot erőltetné.

– Láttam már videót Morosanuról, nem ijedek meg tőle – jelentette ki Puu. – Szeretek a ringben agresszív ellenfelekkel küzdeni, a román fighter ellen is felveszem a kesztyűt. Tetszik a stílusa, imádkozom, hogy most is K.O.-ra hajtson. Utálom, ha nekem kell kergetni az ellenfelet. Hiszek a harcos szellemben, mottóm: ha küzdeni jöttél, akkor küzdj!

 K-1 superfight
Deutsch N. Puu vs Catalin Morosanu

2010. február 6-án, szombaton 18 órától a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő ColliZion K-1 MAX Európa-döntőre belépők kaphatók a helyszínen, valamint a Ticket Express jegyirodáiban (www.tex.hu).

Forrás: www.k-1.hu

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply