5+1 egyszerű lépés a tökéletes otthoni pedikűrhöz

5 + 1 egyszerű lépés lába szépségéért

Amire szüksége lesz a tökéletes pedikűrhöz: körömvágó olló,körömlakk lemosó, körömvirág krém, körömreszelő, egy szivacs, egy jó bőrradír, fürdősó vagy habfürdő,  hidratáló krém.

1. lépés: Használjon körömlakk lemosót, hogy eltávolítsa a régi körömlakkot a körmeiről. Ezek után alakítsa ki a körmök formáját. Miután ez meg van, győződjön meg róla, hogy egyenesen vágott-e, ha szükséges korrigálhatja. Arra is ügyeljen, hogy a sarkokban ne vágja le túlzottan a körmét, mivel ez ahhoz vezethet a későbbiekben, hogy a köröm fájdalmasan belenő a húsba.  Végül használjon körömreszelőt, és reszelje körmét a kívánt formára. Ha lábkörmei túl erősek, akkor az első lépést cserélje fel a másodikkal.

2. lépés: Kényeztesse lábát egy kellemes lábfürdővel. Egy kádat töltsön meg meleg vízzel, és adjon hozzá fürdősót, habfürdőt vagy néhány csepp illóolajat. Ebben a vízben áztassa a lábát, és lazítson 15-20 percig. Utána szárítsa meg egy törülközővel.

3. lépés: A következő lépés a hámlasztás. Miután befejezte a lábfürdőt, szárítsa meg a lábát, és masszírozzon a lábujjakba, illetve a lábujjak közé körömvirág krémet. Hagyja néhány percig, hogy a lábfeje beszívja a krémet. Eközben egy sarok reszelővel távolítsa el a száraz és elhalt hámsejteket. Legyen határozott, de ügyeljen arra, hogy ne reszelje túlságosan, mert az fájdalmas lehet.

4. lépés: Miután befejezte a sarokreszelést, mossa meg a lábát, törölje szárazra és hidratálja. A hidratáló segít enyhíteni a reszelés okozta fájdalmakat, puhítja a bőrt, és megvédi a lábat a berepedezéstől. A rendszeres talpmasszázs stimulálja, javítja a vérkeringést és táplálja a bőrt és ellazítja a lábfej izmait!

5. lépés: Most már a láb és a köröm is készen áll, hogy nekilásson a díszítésnek. Mindig kezdjen egy vékony alapozó réteggel. Várja meg, amíg ez megszárad, majd mehet egy réteg körömlakk. Hagyja teljesen megszáradni, mielőtt a következő réteget felhelyezi. Ezzel a praktikával a körömlakk tartósabb lesz, tovább tart. Idén nyáron élénk narancsos vagy pinkes, esetleg vörös színű lakkot válasszon. Az átlátszó lakkokkal vagy francia pedikűrrel sem nyúlhat mellé, hiszen ápoltságról tanúskodnak és szépek is.

5. + 1 lépés: Mikor végzett a pedikűrözéssel húzzon fel egy fehér pamut zoknit éjszakára, így fokozhatja a hatását és reggelre pihe-puha lesz a talpa.

Forrás: http://articles.timesofindia.indiatimes.com/

A teljes cikk: .5+1 egyszerű lépés a tökéletes otthoni pedikűrhöz.

Leave a reply